5 Supertips om met kleine kinderen te gaan skiën

Of je nu Frankrijk, Duitsland of Oostenrijk kiest als skibestemming dit jaar, één ding hebben deze bestemmingen gemeen: ze zijn allemaal kindvriendelijk! Lobke ging vorige winter voor het eerst op skivakantie met haar twee kinderen Kobe (5 jaar) en Frauke (3 jaar) en samen beleefden ze er de tijd van hun leven. Zo fijn, dat ze dit jaar weer gaan skiën met hun gezin! Ze geeft je tips hoe je een skivakantie leuk houdt.

skien met kleine kinderen

5 redenen waarom een skivakantie met kinderen een geweldig leuk idee is

#1 Een goede voorbereiding is alles! Zorg dat je alle skimateriaal en wintersportaccessoires in huis hebt door je vertrekt zodat je het niet meer moet kopen op je bestemming want daar swingen de prijzen soms de pan uit! Sneeuwlaarzen, skikleding, een goede skihelm en skibril, warme kleding, handschoenen, mutsen en sjaals, genoeg kousen, een goede zonnebril, bescherming tegen de zon, lippenzalf… Maak ook een reischecklist met alles wat je nodig hebt en hou hem bij voor volgend jaar zo ben je zeker dat je niets meer vergeet: een kidskit (of DutchBento snacks) om de kids bezig te houden onderweg, medicijnen, het potje, noem maar op! Wij maakten ook een weekmenu op voorhand en namen zoveel mogelijk eten mee zodat we ginder niet te veel meer geld en tijd hoefden te spenderen aan eten kopen en klaarmaken.

#2 Zorg voor een skivakantie met kinderopvang en kinderanimatie, zo heb je zelf ook nog iets aan je vakantie. Frauke was nog net iets te klein om al te skiën. Kobe genoot wel van zijn eerste skilesjes in de plaatselijke skischool. Toch konden wij met een gerust hart gaan skiën, want onze kids verbleven dagelijks van 8u30 tot 14u in de kinderopvang waar de animatoren met hart en ziel zorgden voor hen. Ze tekenden en knutselden met de kindjes, ontwierpen leuke t-shirts en speelden buiten leuke spelletjes! Onze complimenten voor dit dreamteam, zonder hen was onze skivakantie lang niet zo geslaagd! Onze kindjes hadden de tijd van hun leven.

#3 Kies een leuke bestemming! Wij gingen skiën in het Oostenrijkse dorpje Saalbach-Hinterglemm. Naar horen zeggen is Oostenrijk één van de meest kindvriendelijke winterregio’s en optimaal voorbereid op een skivakantie met kids! Dat hebben wij aan den lijve ondervonden! Ons appartement was bovendien de perfecte uitvalsbasis voor leuke winterse uitstapjes en had alles wat we nodig hadden voor een verblijf van een weekje in de bergen.

#4 Maak winterse uitstapjes en neem sleetjes of oefenski’s mee. Tijdens een skivakantie hoef je je eigenlijk nooit vervelen, want buiten skiën is er nog zoveel meer doen. In ons bungalowpark konden we gaan zwemmen en spelen, maar daarbuiten kon je nog veel meer winterse uitstapjes maken. Wij hadden geluk, want deze week waren de skiliften gratis toegankelijk voor kleine kinderen. Zo konden we Kobe en Frauke meenemen naar de bergen en hen boven laten spelen in de sneeuw! Heel leuk waren onze Uski’s, handige oefenski’s om het evenwicht te leren bewaren en eerste stapjes op de sneeuw te zetten. Perfect voordat Frauke volgend jaar op echte ski’s zal stappen!

#5 Jong geleerd… Wintersport is één van de weinige sporten die je met het hele gezin kan doen, begin er dus (als je situatie het toelaat) vroeg mee. Ook al waren we niet de hele week samen, toch genoten we enorm van de fijne momenten met elkaar! Zowel met mijn Lief als met de kindjes deelde ik lief en leed! Samen skiën en genieten van de natuur deed enorm veel deugd. Onze batterijtjes waren goed opgeladen en deden ons hunkeren naar meer, ook dit jaar gaan we weer op skivakantie met het hele gezin, we kijken er al naar uit!

[ssba]
Posted in: Vakantie

Auteur:

Lobke Gielkens woont samen met haar Lief Patrick en 2 prachtige kindjes Kobe (2010) en Frauke (2012) in het Belgische Puurs. Ze werkt als freelance journaliste voor het magazine van Femma en Steps Magazine. Haar ervaringen als creatieve, werkende mama schreef ze in 2013 neer in Het Leuke Mamaboek. In juni 2014 verscheen haar tweede boek Het Leuke Vakantieboek. En ook buiten de uren kan ze het schrijven niet laten. Op haar blog Leuke Wereld blogt ze over alle leuke dingen die ze maakt, beleeft en spot binnen en buiten haar gezin. Op Instagram deelt ze haar familieleven, haar DIY-projectjes, haar gemakkelijke receptjes en haar liefde voor vintage en retro. Op Pinterest pint ze alles wat haar inspireert voor het maken van leuke dingen.