5x fun met waterballonnen

Waterballonnen! Job is er stapelgek van. Zodra de zon begint te schijnen, begint hij over slippers en waterballonnen. Ik probeer het meestal zo lang mogelijk tegen te houden. Want zodra de waterballonnen gepakt worden, wordt deze moeder een ‘leg-een-knoop-in-mijn-waterballon’-machine.

Vorig jaar zag ik in een speelgoedwinkel een soort plantenspuit met ballonnen. Het voordeel is dat de kraan niet meer continue open hoeft, maar met dat knopen bleef ik de sjaak. Je snapt dat mijn oog dus direct viel op een persbericht van Bunch-o-Balloons. Ik mailde met het pr-bureau en kreeg een setje toegestuurd. Alleen jammer dat het vanaf dat moment continue koud en nat was. Toen vorige week het kwik weer omhoog schoot, wees Job mij direct weer op het pakketje wat al een hele tijd op mijn bureau lag.

Waterballonnen van Bunch O Balloons

Een Amerikaanse vader werd ook gek van het vullen en knopen van waterballonnen en bedacht ‘Bunch O Balloon’. Hiermee maak je 100 waterballonnen binnen 1 minuut. Zijn idee haalde op Kickstarter, crowdfunding platform, binnen no-time het benodigde geld op. Er zijn dus meer ouders die balen van hun vul en knoop-diensten.  Zoals gezegd gingen we aan de slag. Nou zijn wij niet zo’n kei in de handleiding lezen (lees: wij beginnen altijd gewoon) en dat was achteraf niet zo handig. Het is echt kinderlijk eenvoudig, maar een bak eronder is wel handig.

Hoe werkt het?

Je sluit de  tros Bunch O Balloons ballonnen aan op een (lopende) waterslang of kraan met het bijgeleverde hulpstuk. Vervolgens vullen de ballonnen zich met water. Door een rukje aan de slang te geven, vallen de ballonnen afgesloten(!) van de vulrietjes. Daar ging het dus mis bij ons. De ballonnen vielen er braaf af, maar vielen kapot op de grond. Yep, daar is die bak die je eronder moet houden dus handig voor. 😉 Wat dus overduidelijk in de handleiding stond…

waterballonnen bunch o balloon

Conclusie: ontzettend handig. Wel even de gebruiksaanwijzing vooraf lezen. 😉 Ideaal voor situaties waarin je in korte tijd veel waterballonnen nodig hebt. Neem een kinderpartijtje, bso of grotere groepen kinderen die een waterballonnengevecht willen houden. Voor regulier gebruik (hier worden op zonnige dagen bijna dagelijks waterballonnen gebruikt) kan het een kostbare zaak worden. Omdat het vullen zo snel gaat, gaan de ballonnen er natuurlijk ook sneller doorheen. Maar eerlijk is eerlijk, echt slim bedacht!

Nu wacht ik nog op een slimme vader die iets bedenkt voor alle achtergebleven kapot gegooide ballonnen in de tuin… Dat is namelijk mijn andere ‘ergernis’ van waterballonnen.

5x spelletjes met waterballonnen

Aangezien het vullen nu zó makkelijk gaat, hebben we meteen 5 leuke spelletjes met waterballonnen bedacht. In dit artikel vind je nog meer leuke ideeën voor spelen met water.

1. waterballon darts

Maak met stoepkrijt 3 cirkels (in elkaar) op de stoep en zet punten in iedere cirkel. Trek een streep op (afhankelijk van de leeftijd) aantal meters van de cirkels. Zet op de streep een emmer met waterballonnen. Laat kinderen om de beurt gooien en zelf de punten optellen.

2. waterballon pollepel-race

Maak een parcours door de tuin. Zet aan het begin van het parcours een emmer met waterballonnen en aan het eind een lege emmer. Breng je waterballon heel van het begin naar het eind met je pollepel. Eventueel kun je bijvoorbeeld op een feestje twee teams tegen elkaar laten strijden. Zijn je kinderen wat ouder maak er dan wat obstakels in, zoals een rechtopstaande hoepel waar ze doorheen moeten kruipen, een plank waar ze onderdoor moeten of wat pionnen waar ze omheen moeten zig-zaggen.

Extra hilarisch voor kinderen bij tropische temperaturen: als je ballon aan het eind nog heel is, mag je erop gaan zitten, zodat hij knapt. Daarvoor krijgt je team een extra punt.

3. waterballon jojo

Vul waterballonnen met een beetje water en blaas daarna de ballon zo op dat hij halfvol water is en halfvol lucht. Maak een knoop in de ballon en bind er een stuk elastiek aan vast. Daarna mogen de kinderen jojo-en. Hoe hoog kan je, zonder dat je ballon knapt.

4. waterballon tikkertje

Zorg voor grote, volle waterballonnen. Geef ieder kind een ballon. Deze moeten ze onder hun t-shirt bewaren. Kinderen moeten nu elkaars waterballon proberen te laten knappen. Maar pas op, als je enorm in de aanval gaat, vergeet je misschien wel je eigen ballon en valt deze. Of laat iemand die knappen. Als de ballon van een kind geknapt is, moet het kind even aan de zijkant van het speelveld gaan staan. Degene die overblijft met een hele ballon is de winnaar.

5. waterballon stoelendans

Deze is geweldig voor echt tropische temperaturen met zwemkleding. Leg een aantal waterballonnen (gelijk aan het aantal kinderen minus 1) in een cirkel. Zet de muziek aan, zodra de muziek stopt moet een kind op een waterballon gaan zitten. Degene die geen waterballon heeft, is af. Niet geknapt? Heb jij even geluk? Leg nieuwe ballonnen neer en herhaal dit proces totdat je een winnaar overhoudt.

Veel plezier!

Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door derden.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.