Plantenlabels van steen voor in de moestuin

Afgelopen weekend was het weer heerlijk lente. Ik krijg dan altijd -samen met de rest van Nederland- enorm zin om de tuin aan te pakken. Door alle privéperikelen kwamen we vorig jaar maar niet toe aan Jobs moestuin. Ook al is het dan maar een vierkante meter. We hebben er niet genoeg aan gedaan.

Het gevolg was veel mos en de plantjes die we in de moestuin hadden staan, leverden weinig op. Dit jaar heb ik het daarom maar wat rigoureuzer aangepakt. We hebben alle wortels van de oude planten goed verwijderd, de overige grond los gemaakt en goed gemixt met een nieuwe zak Makkelijke Moestuin Mix. Daar hadden we namelijk twee jaar geleden enorm veel oogst mee. Daarna het raster er weer op en in elk vakje een schepje van 30 gram MM-Supervoeding. Ons moestuinplannetje ligt klaar. Kortom, we zijn er klaar voor!

De tomaat, courgette, bloemkool en (biologische) viooltjes staan er inmiddels in. De (kleine) plantjes zijn  leuk, maar soms ook lastig om uit elkaar te houden. We hebben daarom plantenlabels gemaakt. Of beter gezegd planten-stenen. Een idee uit het leuke boekje ‘In je eigen tuintje, plantjes kweken en knutselen’. Job pikt wat grote stenen uit onze tuin, beschilderde ze en schreef de naam erop.  Moet goed komen met onze moestuin dit jaar! 😉

Kijk hier voor meer leuke moestuin tips

moestuin plantenlabels van steen zelf maken met uitleg

Maak je eigen moestuin plantenlabels

Wat heb je nodig voor de plantenlabels:

  • gladde, grote stenen
  • plakkaatverf
  • viltstift
  • blanke lak

Zo maak je de moestuin stenen

Zoek mooie gladde stenen in de natuur of haal ze zoals Job deed uit de tuin. 😉 Beschilder de stenen met hobbyverf. Laat de verf minstens 30 minuten drogen. Schrijf met viltstift de naam van de plant op de steen. Lak de stenen met blanke lak. Laat de lak goed drogen en leg de stenen plantenlabels in de potten of in je moestuin.

We hebben de moestuin weer onder handen genomen. Job maakte leuke plantenlabels van steen. Zo zijn de (kleine) plantjes goed uit elkaar te houden.

Bestel hier:

In je eigen tuintje, plantjes kweken en knutselen, Clara Lidstrom en Annakarin Nijberg, uitgeverij Holkeman & Warendorf

review, leuk boekje voor kinderen over de moestuin, tuinieren met kinderen

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Moestuin, Downloads, DIY

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.