Moestuin tips voor beginners

Mme ZsaZsa is naast blogger en bestseller auteur van Allemaal Rokjes, vooral mama van zonen Jef (2005) en Abel (2009). Ze woont in een boerderij in Belgie. Op deze Kempische zandbodem begon ze om haar jongens van gezonde voeding te voorzien een moestuin van 9 bij 9. Zelfvoorzienend is ze nog lang niet, maar als ze tijd en eniergie heeft, eten ze in huize ZsaZsa dagelijks uit eigen tuin. Op haar blog vind je heel veel moestuin weetjes, tips en trucs die Mme ZsaZsa las in haar Moestuin Bijbel of opdeed uit eigen ervaring.

MoodKids vroeg Madame ZsaZsa een aantal tips te geven aan beginnend moestuinierders.

Moestuin tips voor beginners

TIP 1: Kalender

Verzamel alle zakjes zaad die je wilt gaan planten en schrijf van alle groenten op wanneer er wat moet gebeuren. Zo zie je direct welke zaadjes er de grond in moeten, welke plantjes je water moet geven en wanneer je wat kunt eten. Het kost even wat tijd, maar anders sta je elke keer weer met alle zakjes in je hand.

TIP 2: Potjes

Mme ZsaZsa zaait alles voor in potjes zodat de jonge zaailingen geen last hebben van regen en ongedierten (slakken!), pas na het afharden (wennen aan koudere temperatuur buiten) verdwijnen de gekweekte plantjes naar buiten.

TIP 3: De grond in
Worteltjes, peutjes, erwtjes, ajuin (uien ;-)) en bieten gaan wel direct de volle grond in.

TIP 4: Succes verzekerd
Wortelen, radijsjjes, ajuin, prei, snijbiet, warmoes, peulen, erwten , bonen en courgette mislukken zelden. Begin daar dus mee.

TIP 5: Velt.be
Een website met alles over het ecologisch leven en tuinieren. Een bron aan informatie. Het boek van de vereniging is een ware moestuin-bijbel.

PS Wil jij een moestuin bak t.w.v. € 105,- winnen? Check dan onze Facebook actie. Je kunt meedoen tot en met 19 maart 2015.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Moestuin

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>