Slimme decoraties voor de Kinderkamer

Het nieuw schooljaar is begonnen! Je kind zit in een andere groep en heeft misschien wel voor het eerst echt huiswerk. Dat betekend dat dit de perfecte tijd is om de kinderkamer opnieuw te decoreren. En hier hoef je echt niet meteen een geheel nieuwe kinderkamer voor te kopen. Met een aantal slimme decoraties en accessoires oogt diezelfde kamer opeens al heel anders.

Kleuren

Het is een leuk idee om je kind te betrekken bij dit veranderproces, door het te laten kiezen welke kleuren hij graag in zijn kamer terugziet – het is ten slotte de kinderkamer. Let er – bij gevoelige kinderen – wel op dat kleuren een psychologische werking hebben op de kinderen. Rood kan bijvoorbeeld agressie op wekken, terwijl blauw weer kalmerend werkt. En harmonieuze en lichte kleuren, creëren een speelse, vrolijke sfeer, wat weer een positief effect heeft op de ontwikkeling van je kind.

Muurdecoratie

Wat maakt een kind gelukkiger dan een hele muur waar hij op kan tekenen, zonder gestraft te worden? Schoolbordverf is in alle denkbare kleuren beschikbaar, dus je kunt gerust een hele muur hiermee verven, wat natuurlijk uren lang plezier voor de kleintjes betekend! Maar ook grotere kinderen zullen dit een leuk idee vinden. Krijten stimuleert de creativiteit, en omdat het zo gemakkelijk is om het krijt ook weer weg te vegen, zijn de mogelijkheden voor creativiteit oneindig! Een inspirerend voorbeeld van schoolbordverf in de kinderkamer vonden we op Kotivinkki.

schoolbordverf kinderkamer

Witte muren laten kamers groter lijken. Wel zo praktisch als je ruimte beperkt is. Wanneer je de muren liever neutraal houdt, maar toch iets leuks wil hebben, zijn muurstickers of muurschilderingen, zoals we bijvoorbeeld voorbij zagen komen bij Westwing, ook een heel origineel en uniek idee. De favoriete Disney of Tv figuren van je kind vallen natuurlijk altijd goed in de smaak. Gelukkig voor jou zijn muurstickers gemakkelijk te verwijderen (!) en groeit de kamer van je kind dus mee, wanneer zijn smaak veranderd – een slimme decoratiekeuze dus!

Andere decoratie Ideeën

  • Waar laat je de kinderkunst? – Een nieuw schooljaar betekent talloze nieuwe tekeningen, schilderingen en knutselwerkjes. Een super leuk idee is om een Kinderkunstwand in de kinderkamer te maken. Zo heeft de kinderkamer elke paar maanden een nieuwe frisse creatieve look.
  • Opgeruimd staat netjes! – Het is heel belangrijk dat alles (pennen, kleurpotloden, stiften en speelgoed) zijn eigen plekje heeft, zodat de kinderkamer gemakkelijk opgeruimd kan worden. De juiste opbergdozen kunnen naast hun praktische functie ook als decoratie dienen. Een slimme opbergkeuze is bijvoorbeeld de DIY potlodenflat die het bureau opgeruimd houdt en ook een speels effect geeft.
  • Spelenderwijs leren – Creëer een aparte bureauhoek waar je kind zijn huiswerk kan maken. Verwerk educatieve meubelen of accessoires in de kinderkamer. Een vloerkleed met het alfabet erop is bijvoorbeeld een leuke interactieve manier om de kinderen aan het leren te krijgen. Leren terwijl je speelt op je kamer.

Zo zie je dat je met een paar kleine ingrepen al een hele andere look kunt creëren!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Trend, Kinderkamer

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.