Stokke® Steps™

Ik had al drie exemplaren klaar staan. Kinderstoelen voor Sam. Het oudje van Lily ( witte, versleten tripp trapp), een houten vintage exemplar (mooi, maar oncomfortabel) en de super praktisch en goedkope plastic kinderstoel van Ikea. Toch was ik reuze blij toen mij gevraagd werd om de nieuwe zitoplossing van Stokke® te testen. Zitoplossing ja, want ze noemen het geen stoel. Het is ook eigenlijk meer dan dat.

Stokke® Steps™ is een zitoplossing voor baby’s van geboorte tot kinderen van een jaar of 4. Hij bestaat uit verschillende onderdelen die (super makkelijk) bij elkaar te gebruiken zijn.

stokke steps, kinderstoel, wipstoel

Je begint met een wipper. Hier was Sam al te groot voor, maar mijn newborn neefje ligt er heerlijk in te slapen en bouncen. Deze wipper kun je los gebruiken, maar ook op de stoel bevestigen, zodat ook de allerkleinste baby er gezellig bij kan zitten aan tafel. Iets dat ik wel gemist heb toen Sam zo klein was.

Op het moment dat wij de stoel zijn gaan gebruiken zitten we in de tweede fase waarin het kind zelf kan zitten, al dan niet met (afneembaar) bord en voetenplankje. Deze laatste hebben wij er maar afgehaald, want eigenwijze Sam gebruikte het voetenplankje om te gaan staan in de stoel. Het bord is er zo af- en aan te schuiven en vind ik erg handig om als ‘bord’ te gebruiken. Sam gooit een los bordje met brood of fruit steevast met eten en al op de grond, dus het bord van de stoel dient nu als bord. Ook handig als je de stoel eens niet aan tafel hebt staan.

stokke steps

Maar wat is er nu zo bijzonder aan deze zitoplossing? Voor mij met stip op nummer 1 het design. Ik vind hem prachtig, de combinatie van wit met houten onderstel, de organische vormen. Hij past perfect bij de rest van het interieur. Daarnaast blijkt hij ook erg praktisch met onze knoeipot. Sam smeert hem met elke maaltijd volledig onder en met een doekje erover ziet de stoel er weer als nieuw uit. De rugleuning is verstelbaar naar voren en achter en daardoor kun je je kind naar gelang de omvang stevig vastzetten met een goede ondersteuning van de rug.

Enig nadeel vind ik (persoonlijk) het gordeltje. Het is dezelfde gordel als van de Scoot Kinderwagen, ik vind het alleen een gepruts om hem erin te krijgen. Wij hebben het opgelost door het voetenplankje eraf te halen, zodat Sam niet kan gaan staan en er eigenlijk niet uit kan. Misschien niet super safe, maar we laten hem dan ook nooit alleen in de stoel zitten.

stokke steps, kinderstoel

Over een tijdje toveren we de stoel om tot fase nummer drie waarbij de inzet eraf gaat en er een design kinderstoel overblijft voor peuters en kleuters. Ook dan staat hij wederom geweldig bij ons interieur, dus hij is nog lang niet overbodig!

Op Instagram kreeg ik de vraag of deze stoel de Tripp Trapp moet vervangen. Dat moet hij zeker niet. Tripp Trapp is en blijft uniek in zijn soort en gaat een levenlang mee. De Stokke® Steps™ is een nieuwe, praktische zitoplossing voor ouders die een stoel zoeken voor kinderen van 0-4 en daar een prachtig design voor krijgen.

De Stokke® Steps™ , het alles-in-1 concept vanaf de geboorte

 

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.