By 31 januari 2014 Read More →

Design poppenhuis

Dit zou wel eens het mooiste poppenhuis kunnen zijn dat ik ooit heb gezien! Dat ik de prijs nergens terug kan vinden zegt misschien al wel genoeg. Toch ga ik dit design poppenhuis met je delen. Gewoon omdat het spelen met poppenhuizen een creatieve activiteit is die intellect, fantasie en emoties helpt ontwikkelen. En omdat het zo’n ongelooflijk mooi design poppenhuis is. Dat natuurlijk ook.

design poppenhuis

Boomini moderne design poppenhuizen

BOOMINI is een nieuw Pools merk van moderne poppenhuizen. Het zou echter niet juist zijn om de poppenhuizen simpelweg aan te merken als speelgoed. Ze voldoen aan alle veiligheidseisen maar hebben meer mogelijkheden dan alleen die van speelgoed. Joanna Kruszec – de oprichter en eigenaar van BOOMINI zegt: “BOOMINI is meer dan een poppenhuis. Ik was op zoek naar een uniek meubelstuk dat niet onder doet voor andere klassieke designer stukken. Beide modellen poppenhuizen zijn allereerst top kwaliteit en schitterende meubelstukken met toegevoegde waarde – ze zijn geweldig om mee te spelen. BOOMINI geeft plezier aan zowel kinderen als volwassenen.”

De ontwerper van de body’s van de huizen is architect Adam Kozik. Het interieur werd ontworpen door Ola Wolczyk, interieur ontwerper en architect.

modern poppenhuis

De geschiedenis van het poppenhuis

Enkele honderden jaren geleden was een poppenhuis een kunststuk, gemaakt door kunstenaars en getalenteerde timmerlieden. In eerste instantie was het geen speelgoed maar meer bedoeld als pronkstuk in huis. Men zag ze vooral in paleizen en residenties van de rijke adel in Duitsland, Frankrijk, Nederland, Italië en Groot-Brittannië; gemaakt van topkwaliteit materialen en voorzien van de meest bijzondere details.

BOOMINI gaat terug naar deze oude tradities door moderne poppenhuizen te introduceren met een niet te evenaren schoonheid en daarnaast extra toegevoegde waarde – oneindig veel speelplezier met BOOMINI poppenhuizen – dankzij de kwalitatief hoge materialen die voldoen aan de strengste eisen voor kinderproducten.

Meer info: Boomini desing poppenhuizen

Een Poppenhuis zelfmaken kan natuurlijk ook !

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.