By 24 december 2012 Read More →

Poppenhuis zelfmaken

Natuurlijk kun je een poppenhuis kopen. Maar wat is het ontzettend leuk om juist helemaal zelf te maken. Lees de handige beschrijving van onze lezer Merel.

Zelf een poppenhuis maken is de moeite meer dan waard. Leuk om te doen, zeker met de handige uitleg van onze lezer Merel.

Natuurlijk kost een poppenhuis maken meer tijd dan een poppenhuis kopen, maar jeetje mogen we even zeggen dat die extra tijd het meer dan waard is?

 

 

Wat een geweldig poppenhuis heeft Merel van Pieterson gemaakt voor haar dochter! Merel stuurde de foto’s van het zelfgemaakte speelhuis op als lezers DIY en jij kunt met de aanwijzingen zelf ook een poppenhuis maken.

diy poppenhuis, zelf een poppenhuis maken #diy #kids op www.moodkids.nl

 

Zelf een poppenhuis maken doe je zo:

 

Timmer een kastje met 2 of 4 verschillende vakken (of gebruik een vakkenkast van de IKEA), zo creeer je een begane grond en 1e verdieping met 1 of twee kamers.

 

Beplak de wanden met restjes oud behang of mooie pagina’s uit tijdschriften.

 

Kleine handgemaakte meubeltjes maken je unieke poppenhuis natuurlijk helemaal af. Figuurzaag een kledingkast (haal inspiratie uit de foto’s van Merel!), bed, nachtkastje, keuken, tafel , stoeltjes, etc. of knap oude meubeltjes op die je vindt bij de kringloop. Een stukje nepbont of harige stof doet het prima als hoogpolig poppenhuis tapijt. Van vilt maak je mini kussens. Aan kleine bewoners vast geen gebrek, want wie wil er nu niet wonen in dit geweldige poppenhuis?!

diy poppenhuis, zelf een poppenhuis maken #diy #kids op www.moodkids.nl

* foto’s Merel van Pieterson *

 

TIP: Maak voor een uniek poppenhuis je eigen meubels na in het klein! De mini meubels en het poppenhuis kun je ook maken van stevig karton.

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.