Kunst voor Kinderen: over de Nachtwacht

Dat 2019 het jaar van Rembrandt is, kan je bijna niet zijn ontgaan. Eind februari is een grote expositie in het Rijksmuseum gestart en op tv is de serie ‘Project Rembrandt’ gestart. Begin dit jaar bezochten we op een studievrije dag van Job het Rijksmuseum en bewonderden daar uiteraard de Nachtwacht van Rembrandt. We waren er enorm van onder de indruk.

Altijd weer leuk om te zien wat een museumbezoek losmaakt. We zijn bezig met een aantal nieuwe DIY’s geïnspireerd door ons bezoekje aan het Rijksmuseum. De kaart die we kochten van de Nachtwacht hangt op ons prikbord en het boek dat ik ontving van Big Balloon Publishers paste dus helemaal in het sfeertje waarin we nu zitten.

Kunst voor kinderen is een boekenserie over verschillende kunstenaars. Met in ieder boek een 3D bouwplaat. #nachtwacht #Rembrandt #vanGogh

Over de Nachtwacht

Big Balloon Publishers heeft namelijk een serie van vier Kunst voor Kinderen boeken gelanceerd waarmee kinderen alles over het leven en de indrukwekkende kunstwerken van de kunstenaars leren. Wij kregen het boek over de Nachtwacht toegestuurd. In het boek lezen kinderen leuke feitjes over de kunstenaar in de vorm van verhaaltjes, wist-je-datjes, kijkvragen en korte stukjes achtergrondinformatie over bijvoorbeeld licht en donker. Op een leuke manier gepresenteerd en perfect ter voorbereiding op een bezoekje aan het museum of juist achteraf als leuke herinnering.

Bij ieder boek hoort een 3D bouwplaat die je, met behulp van een duidelijke handleiding, zelf kunt opbouwen. En zo heeft Job, na wat knutselen, ineens de Nachtwacht in zijn kamer staan.

De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn – Ceciel de Bie en Reinoud Leenen – Big Balloon Publishers

Kunst voor kinderen is een boekenserie over verschillende kunstenaars. Met in ieder boek een 3D bouwplaat. Wij gingen aan de slag met de Nachtwacht.

kinderboek over kunst, Nachtwacht, Rembrandt, 3D

Kunst voor kinderen

Op dit moment zijn er boeken over de zonnebloemen van Vincent van Gogh, de toren van Pieter Brueghel, de molen van Piet Mondriaan en zoals gezegd Rembrandt van Rijn. Maar ik heb zo’n vermoeden dat deze reeks bij succes leuk uitgebreid gaat worden.

Bekijk hier de hele serie Kunst voor Kinderen van Big Balloon Publishers

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.