Kinderboek Het Rekenrijk: wiskunde is echt overal!

Regelmatig ontvang ik boeken met het verzoek die te reviewen. Dat doe ik ook regelmatig op MoodKids, want ik weet dat lezen belangrijk  is voor kinderen. Voor ouders een beetje inspiratie op het gebied van nieuwe boeken lijkt me dus alleen maar leuk. Dat het werkt weet ik, want ik krijg regelmatig boekentips van andere ouders op de mail.

Eind april ontvingen we het boek ‘het Rekenrijk’. Een boek over wiskunde. Want volgens de 22-jarige filosofiestudent Stefan Buijsman en freelance journalist Govrien Oldenburger is wiskunde echt overal! En in ‘Het Rekenrijk’  is wiskunde verre van saai! In een spannend achtervolgingsavontuur leren Emma en David alles over speltheorie, functies, kansberekening, cryptografie en nog veel meer. Want als er één ding duidelijk wordt, is het wel dit: wiskunde is écht overal!

Ik moest direct aan Thomas, de zoon van Brenda, denken. Hij zit in groep 8 en is verzot op rekenen en wiskunde. Ik vroeg Thomas om het boek voor MoodKids te lezen en dat deed hij. Zo leuk! Enthousiast begon hij te lezen en regelmatig kreeg ik op het schoolplein een update. Vorige week ontving ik een mail met zijn review. Die lees je hieronder.

Thomas stak Job aan met zijn enthousiasme. Want de meneer die én niet van lezen én niet van rekenen houdt, is inmiddels ook gestart met dit boek. 😉

Wiskunde is belangrijk in onze hightechsamenleving, maar veel kinderen vinden saai. Daarom schreven Stefan & Govrien een spannend kinderboek: Het Rekenrijk. Lees onze review.

Thomas’ Review van Het Rekenrijk:

‘Het Rekenrijk is een spannend avontuur over de wondere wereld van wiskunde. Het boek is avontuurlijk en er zit humor in.

Het gaat over David en Emma. Davidt vind rekenen leuk. Emma vindt rekenen maar saai. Ze moeten een puzzel oplossen en moeten de oplossing bij Mevrouw Hermans inleveren. Maar hoe los je die code op? Gelukkig gaat dit goed en leveren ze de code in. Met die code gaan ze naar Het Rekenrijk met een deur. Daar komen ze Piet tegen. Alleen Piet zit met een probleem: zijn piramide stenen zijn gestolen. Gelukkig zijn David en Emma er!

Het gaat over het Rekenrijk met verschillende plaatsen: De Meetwoestijn, Codetempel, De Niet-Mormaalberg , de Spelvallei, de Eeuwige Achtbaan en het Grafenwoud

Ik vind het een leuk boek waar je iets van kunt leren. Bijvoorbeeld als je een spelletje doet: vraag altijd naar de regels. Dat heb ik geleerd, toen ze in het Spelvallei waren.

David en Emma zijn twee verschillende personen. David heeft een slechte conditie en Emma een goede. Daardoor raakten ze elkaar soms kwijt. Ze kwamen allebei bij Marie, die verkoopt geen gewone schoenen. Maar schoenen waardoor je passen worden vergroot of verkleind. Emma kwam als eerste en natuurlijk was David net te laat, omdat Emma al achter de boeven aan ging omdat zij de snelste schoenen kreeg.’

Dank je voor je mooie review Thomas!

Bestel hier:

Het Rekenrijk, Stefan Buijsman & Govrien Oldenburger met de illustraties van Venessa Oostijen, Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Wiskunde is belangrijk in onze hightechsamenleving, maar veel kinderen vinden saai. Daarom schreven Stefan & Govrien een spannend kinderboek: Het Rekenrijk. Lees onze review.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Kinderboeken, Trend

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.