By 10 december 2017 Read More →

Twaalf dagen met kerstmis, die wil je gewoon hebben!

Nu de oude man weer uitgezwaaid is naar Spanje, gaan we weer heerlijk in de kerst modus. We hebben direct een boom gehaald. Vanmiddag gaan we die versieren, terwijl we luisteren naar lekkere zoetsappige kerstliedjes. Ik hou zo van deze tijd!
Helemaal passend bij de sfeer die deze periode oproept kreeg ik van uitgeverij Christofoor een geweldig kerstboek toegestuurd. En ik mag er ook twee weggeven, dus lees vooral verder.

Twaalf dagen met kerstmis

Het boek draait om het lied ‘ Twelve days of christmas’. Een Engels kerstlied dat behoort tot de populairste en vaakst opgenomen kerstliederen van de afgelopen eeuw. Ben jij bijvoorbeeld luisteraar van Sky Radio -die in deze periode je plat draaien met kerstliedjes- dan ken je het zeker. Het lied gaat over een lijst van cadeaus die iemand krijgt van zijn lieveling op elk van de 12 dagen van kerstmis. Dat zijn de dagen die volgen na kerst. Dus van 26 december tot Driekoningen.
Het lied werkt volgens het principe van het je vast bekende spelletje ‘ ik ga op vakantie en neem mee..’. Dus per dag komt er een cadeau bij. Het van oorsprong Engelse lied is vertaald door Jan Rot. Hij heeft dat echt geweldig gedaan. Kijk maar eens naar deze video. Waarschuwing: je zingt dit lied nog dagen mee. 😉

De twaalf dagen met kerstmis heeft een prachtige stofomslag en is uitgevoerd met eveneens prachtige, rijk gedecoreerde illustraties van Liz Catchpole. Catchpole heeft zich laten inspireren door William Morris. Die naam zegt je misschien niet 1, 2, 3 wat, maar hij heeft onder andere veel rijk gedecoreerd Engels behang op zijn conto staan. Het boekje is echt een plaatje om te zien! En staat hier inmiddels op de piano te pronken. Het bladmuziek behorende bij het lied kun je hier gratis downloaden op de website van Uitgeverij Christofoor.
Houd jij ook zo van de sfeer van kerst? Dan mag het boek de twaalf dagen met kerstmis niet in je kerstcollectie missen. Lees hier onze review.
Ik mis eigenlijk nog één ding. Een nieuwe YouTube video met het lied met ‘ De Rotjes’: de familie van Jan Rot en zijn vrouw Daan. Volg je hen op social media, dan weet je direct wat ik bedoel. 😉 Ik denk dat het een megahit gaat worden!
Kortom, een prachtig boek wat eigenlijk niet in je kerstcollectie mag missen. Geweldig cadeau voor onder de kerstboom waar je nog jaren plezier van hebt. Samen zingen: een nieuwe kersttraditie is in je gezin geboren!

Bestel hier

De twaalf dagen met Kerstmis, William Morris (vertaling Jan Rot), uitgeverij Christofoor, 17, 50 euro

 

Winactie 12 dagen met kerstmis

Gefeliciteerd!

Corinne de Keizer uit Leerdam

Eliza Reinders uit Heerhugowaard

We geven je gegevens door. Uitgeverij Christofoor stuurt dit prachtige boek naar jullie op.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.