By 21 december 2016 Read More →

Aanrader! Het kerstboek ‘Een jongen met de naam Kerstmis’

Je staat op het punt om het ware verhaal van de Kerstman te ontdekken. Dit verhaal bewijst dat niets onmogelijk is.Als je één van die mensen bent die gelooft dat sommige dingen onmogelijk zijn, moet je dit boek nu wegleggen. Dan is het niks voor jou. Want dit boek staat vol onmogelijke dingen. Nog steeds aan het lezen? Mooi. Laten we dan beginnen….

Deze tekst staat op de achterflap van de Nederlandse versie van het Amerikaanse boek ‘a boy called Christmas’. Het boek heeft enorm goede recensies ontvangen in Amerika. Dus ik was erg benieuwd. Afgelopen week heb ik hem gelezen en het is echt een geweldig boek. 

Een jongen met de naam Kerstmis

Nikolas door zijn vader liefkozend Kerstmis genoemd, woont in de 18e eeuw met zijn vader in Finland. Zijn vader is houthakker en ze zijn arm. Wanneer zijn vader de kans krijgt om veel geld te verdienen door op zoek te gaan naar het elfendorp Elfendohm, pakt hij die kans en vertrekt naar het Hoge Noorden. Nikolas’ gemene tante Carlotta moet op hem passen. Nikolas houdt het niet langer met haar uit en gaat samen met zijn vriend, muis Miika, op zoek naar zijn vader. Daarbij beleven ze allerlei avonturen. Ik zal verder het verhaal niet verklappen, maar samen met Miika beleeft hij allerlei avonturen in de zoektocht naar zijn vader.

Het is een heerlijk boek met droge humor, prachtige wijsheden en levenslessen van Matt Haig. De prachtige, sobere en goed bij het verhaal passende zwart-wit illustraties van Chris Mould versterken het verhaal. Een boek wat ieder kind mijn inziens in zijn/haar boekenkast zou moeten hebben. Het kan weleens een nieuwe kerstklassieker worden!

Perfect cadeau voor onder de kerstboom. Snel bestellen, heb je hem nog op tijd binnen!

Bestel hier

Een jongen met de naam kerstmis – Matt Haig – Uitgeverij Moon – 17,50 euro

Een jongen met de naam Kerstmis kan weleens de nieuwe kerstklassieker worden. Voor kinderen vanaf 8 jaar, voorlezen kan absoluut eerder. Lees onze review.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Kerst, Kinderboeken, Trend

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.