By 29 april 2017 Read More →

Poptropica is een aanrader! Ook als je kind niet van lezen houdt

Onze zoon houdt niet zo van zelf lezen. Uitdaging voor ons om boeken te kiezen die hij wel uit zichzelf pakt. Poptropica is een aanrader. Lees onze review.

Ik schreef er al eens eerder over. Onze Job houdt niet zo van lezen. Wel van voorgelezen  worden, maar niet van zelf lezen. Uitdaging voor ons om dus boeken aan te dragen die hem wél enthousiast maken om zelf te gaan lezen. Met Poptropica is dat gelukt!

Is jouw kind ook niet zo´n enthousiaste zelf-lezer, dan is deze nieuwe boekenserie echt een aanrader.  Er zijn inmiddels twee delen. Poptropica valt in de zogenaamde graphic novel categorie. Een categorie die doet denken aan een stripverhaal, maar lang genoeg is om wel als boek te beleven. Poptropica hoort bij de gelijknamige online game voor Nintendo, bedacht door Jeff Kinney, de auteur van Dagboek van een loser. Er is zelfs een heel online platform voor Poptropica fans.

Poptropica

Het verhaal draait om Mya, Boyan en Jordy, die nadat hun luchtballon in een storm terechtkomt, landen op een tropisch eiland in Poptropica, het verborgen eilandenrijk. Een eilandenrijk waar dodo’s, sabeltandtijgers leven, maar ook een groep wilde Vikingen. Toevallig komen ze in het bezit van een mysterieuze, interactieve landkaart, die hen helpt in hun zoektocht terug naar huis. Maar de duistere Octavius heeft andere plannen met de landkaart en probeert de landkaart in handen te krijgen. Lukt het ze om Octavius uit te schakelen en vinden de drie ooit hun weg naar huis?

Zoals het een echte graphic novel betaamt, is er ook een echte boektrailer. Bekijk hem hieronder

Het boek is kleurrijk en gedetailleerd geïllustreerd en ondersteunt echt het verhaal. Het boek is echt opgebouwd als een stripverhaal met tekstballonnen. Een spannend boek met goede grappen (ook voor ouders) en gericht op actie. Job smulde ervan en las hem vrij snel zelf uit. Zonder enige aanmoediging van onze kant! En begon weer opnieuw, want de plaatjes konden nog beter bekeken worden. Heerlijk!

Op naar Poptropica 2. Hopelijk komen er nog meer delen.

Bestel hier

Poptropica deel 1 Het geheim van de landkaart, auteur Jack Chabert, illustrator Kory Merritt, Uitgeverij De Fontein, 12,50 euro

Onze zoon houdt niet zo van zelf lezen. Uitdaging voor ons om boeken te kiezen die hij wel uit zichzelf pakt. Poptropica is een aanrader. Lees onze review.

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Kinderboeken

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.