Advertisement

Leest je kind niet graag? Dit is bij ons de oplossing!

Wie is er niet opgegroeid met Donald Duck? Ik was 6 jaar oud en kreeg van mijn opa en oma een abonnement op de Donald Duck Weekblad. Ik kan me nog herinneren dat ik er meestal naar moest zoeken, want mijn vader had hem dan al ingepikt. 

Ook Dennis, mijn man, had als kind een abonnement op de Donald Duck. Zijn ouders waren nog fanatieker, die lieten hele jaargangen achteraf inbinden. Geweldig, want wij hebben dus nu een hele collectie oude Donald Ducks thuis staan. Toen Job geboren werd, kon Dennis zich al verheugen op het abonnement wat hij voor Job kon afsluiten. Helaas blijkt onze 7-jarige zoon niet zo van lezen te houden. Hoe kan het met twee boeken- en tijdschriftverslindende ouders? Af en toe kopen we een Donald Duck in de supermarkt en hopen we dat ook hij met het Donald Duck virus wordt besmet. Hij kijkt namelijk nog steeds graag naar de tv-serie ‘ Micky Mouse Clubhuis’ bij Zappelin en kent de belangrijkste Duckstad figuren dus al.

Job vindt Donald Duck Weekblad echter nog lastig te lezen. Hij bladert, kijkt plaatjes, maar ik denk dat er voor hem teveel te zien is. Dat hij nog onvoldoende de tekstballonnen kan structureren en daardoor de verhaallijn minder goed kan volgen.  Lezen we het samen met hem, dan schatert hij het uit om de grollen en grappen van de gevederde vriend.

Toen ik twee weken geleden in gesprek was met een medewerker van de klantenservice van Sanoma, kwam dit ter sprake. Ik zou zo graag iets willen vinden waarmee Job wél met plezier zelf leest. Zij adviseerde me om eens naar te kijken. Ik kocht een exemplaar in de boekhandel en wonder boven wonder: na het weekend had mijn zoon-die-niet-van-lezen-houdt de Donald Duck Junior uit. Zonder enige ‘dwang’ of aanmoediging!

Job leest Donald Duck Junior. Een tweewekelijks blad voor beginnende lezers. Lees hier onze review.

Donald Duck Junior voor beginnende lezers

is een tweewekelijks blad wat speciaal ontwikkeld is voor de beginnende lezer vanaf ongeveer groep 3 (5-8 jaar). In het tijdschrift staan minder tekstballonnen en overzichtelijkere plaatjes, waardoor de strips makkelijker te lezen zijn. Naast de strips staan er puzzels, spelletjes  en een verhaal in waarmee je kind leert lezen, schrijven en rekenen. Zo komt je kind al wel in aanraking met de figuren uit Duckstad. Slimme zet van de makers, want zo maakt je kind als hij/zij er aan toe is bijna natuurlijk een stap naar grote broer Donald Duck Weekblad.

Om je het verschil te laten zien tussen Donald Duck Weekblad en Donald Duck Junior heb ik onderstaande foto gemaakt. Je ziet toch direct waarom geweldig is voor de beginnende lezer?

verschil Donald Duck Junior en Donald Duck Weekblad

 

Je kunt Donald Duck Junior los kopen in de supermarkt of in de boekhandelen voor 2,95 per stuk. Neem je een jaarabonnement dan wordt Donald Duck Junior 26x per jaar thuisgestuurd. Kun je het blad ook lezen op smartphone of tablet (handig voor de vakantie!). Bovendien betaal je . Dat is 2,50 euro per nummer.

Tof om je kind als ouders of als grootouders een abonnement cadeau te doen. Niks leukers toch als je (klein)kind zijn eigen tijdschrift uit de brievenbus kan halen en met plezier zelf leest? Ik heb inmiddels een abonnement voor 10 nummers afgesloten en hoop dat dit het ei van Columbus is ten aanzien van zelf lezen. Ik hou jullie op de hoogte!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Sanoma

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Kinderboeken

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.