By 5 januari 2017 Read More →

Slaapklets!, inspiratie voor het slapengaan-ritueel

De serie Kletsboeken van Uitgeverij Gezinnig heeft weer een nieuwe aanwinst. Na 25.000 verkochte Slaapklets! boeken van deel 1 is begin oktober alweer het derde deel verschenen.

Slaapklets! is een dagboek voor het slapengaan voor kleine en grote mensen vanaf 6 jaar). Met behulp van vragen en opdrachtjes kunnen ouders tijdens het bedritueel rustig en gezellig de dag doornemen met hun kind. Hoeveel sterren geef jij vandaag? Wat was supergoed van jou? Heb je zin in morgen?

Vul voor het slapengaan een pagina in. Zo kan je de dag rustig afbouwen en ontstaat een waardevol moment van een-op-een aandacht tussen ouder en kind.

> Lees ook: Is jouw kind een slechte slaper? Lees deze tips

Inhoud van Slaapklets!

Voor elke dag pak je een nieuwe pagina. Je vult de datum en de dag van de week in. Je neemt vervolgens met je kind de dag door aan de hand van opdrachtjes. Samen bespreek je de activiteiten van die dag. Er staan een aantal activiteiten standaard ingevuld, zoals: naar school, buiten spelen, speelafspraak, eten en drinken en sporten. Daarnaast zijn er wat blanco regels waar je zelf de activiteiten kan invullen. Je kind kan vervolgens smiley’s aankruisen. Dat is meteen een mooie manier om te kletsen over die dag.

Elke pagina heeft naast het vaste deel ook een variabel deel. Elke dag heeft een andere opdracht. Er zijn dilemma’s, mini-massages, dobbelopdrachten, gekke vragen, tekenopdrachten, opdrachten met cijfers en letters en opdrachten waarbij je een telefoon of tablet nodig hebt.

Wij zijn vorige week begonnen met het boek. Ons bedritueel bestaat normaliter uit zelf lezen, voorlezen en nog wat kletsen over de dag. Slaapklets! geeft net een iets andere invulling aan die dag. Wat ik erg leuk vind, is de ‘Dit was supergoed van mij’. Job is de laatste nogal onzeker en zijn juf is daar op school heel snel en slim op ingesprongen met een complimentenboek. Zal daar binnenkort een artikel over schrijven. Nu doen we dat thuis ook dankzij Slaapklets!

Kortom, wederom een fijn boek uit deze reeks!

Bestellen

Slaapklets! deel 3, Michal Janssen, Uitgeverij Gezinnig, 14,95 euro

boekentips-slaapklets-3

Gezinnig is aangesloten bij de MoodKids webshopgids.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Kinderboeken, Trend

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.