Vriendenklets! Dit ben ik en dit vind ik van jou

Je kent ongetwijfeld Klets-serie van Gezinnig. We hebben er in het verleden meerdere malen over geschreven. Er is een nieuw boek in de serie verschenen. Een vriendenboek welteverstaan. Vriendenklets!

Van Gezinnig kregen wij een exemplaar toegestuurd voor een review. Job blij, want Marli Anne mocht al eerder een ander vriendenboekje testen. Maar daar haalde meneer zijn neus voor op: “die was voor meisjes en niet voor jongens”. Er zijn twee verschillende covers: een rode  of blauwe.

Vriendenboekje: over mij en over jou

Het grootste verschil met alle andere vriendenboekjes die ik ooit onder ogen heb gehad zijn de vragen. In plaats van twee bladzijden waarin het vriendje of vriendinnetje alles over zichzelf verteld, vult het vriendje één pagina in over zichzelf én één pagina over jou (de eigenaar van het boekje). Er zijn open vragen, maar ook eigenschappen die aangevinkt kunnen worden. Een hele leuke mix van hele leuke vragen! Job had na het invullen van de eerste pagina ‘dit ben ik’ al snel besloten dat grote vriend Mees er al eerste in mocht schrijven. Dat werd ook direct vastgelegd in de inhoudsopgave. Het boekje werd snel gedropt bij Mees.

vriendenboekje

 

Zoals altijd wachtte mijn kind vol ongeduld op het terugkrijgen van het vriendenboekje. En Mees was al zo snel! En toen kwam het allerleukste: lezen wat Mees had geschreven. Job’s reactie was prachtig. Wat een ontzettend goede zet om kinderen feedback op elkaar te laten geven. Verbazing, trots en bevestiging wisselden elkaar af bij het lezen van de antwoorden “huh, ik vind dat ik helemaal niet goed kan dansen” tot “fijn hè dat Mees mij ook zijn vriend noemt. Hij is ook echt mijn boezemvriend”. Haha, nieuw woord geleerd in de eerste week van groep 4! 😉

Job, VriendenKlets-overzichtspagina

Vriendenklets! is een ontzettend leuk vriendenboek met een leuke diversiteit aan vragen en vraagvormen. Een vriendenboek niet alleen voor kinderen, maar ook leuk om (ingevuld) cadeau te geven aan iemand op zijn verjaardag of op een vrijgezellenfeest. Hoe persoonlijk kun je het maken!

Vriendenklets! vriendenboek voor klein en groot – Michal Janssen – uitgeverij Gezinnig – € 12,95 – klik, kijk, bestel in rode cover of blauwe cover.

vriendenklets rood en blauw

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Meer info vind je hier.

[ssba]

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.