Joggingbroek pimpen met naam

Ik geef het gelijk toe. Ik ben dol op cadeautjes geven. Misschien zelfs wel meer dan ze te ontvangen. Nóg leuker is het om een cadeautje zelf te maken. Je geeft er een persoonlijk tintje aan én je hebt een uniek cadeau, niets zo leuk als dat.
Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat het niet geruild kan worden, dus check van tevoren goed de maat. 😉
Deze keer was het doel een joggingbroek pimpen. Voor het zoontje van vriendin Eline maakte ik deze (sport)broek. Siep was jarig en werd 4 jaar en mocht dus naar school. Naast een nieuwe lunchtrommel maakte ik deze broek voor hem.  Super makkelijk te maken en zo stoer dat Siep hem de volgende dag ‘gewoon’ naar school aan wou. Kon iedereen zien hoe hij heette 😉
Ik vind het resultaat super leuk geworden, benieuwd naar jullie reacties!

Joggingbroek pimpen, wat heb je nodig:

benodigdheden joggingbroek pimpen

  •  joggingbroek
  • sjabloon (De sjablonen hierboven zijn van de Action)
  • textielverf (Hema)
  • wit potlood/rollerpen

 

Werkwijze
joggingbroek pimpen
  1. Kijk eerst goed hoe & waar je de naam wilt hebben. Heeft jouw kindje een lange(re) naam? Gebruik dan een kleiner sjabloon of zet de naam over de breedte. Begin je bij de voorkant en eindig je op zijn/haar billen. Alleen de initialen of het geboortejaar zijn ook net zo leuk!
  2. Trek de letters over vanaf het sjabloon. Gebruik hiervoor een wit (uitwasbaar) potlood of pen. Ik gebruikte een rollerpen en dat werkte perfect.
  3. Hierna kun je de letters inkleuren met textielverf en een kwastje. Hoe korter de haartjes, des te strakker het eindresultaat. Ik leende de mijne van zoonlief, met permissie. 😉
  4. Als je alle letters voorzien hebt van een laagje textielverf laat je de verf een uur drogen. Geknoeid of uitgeschoten? Geen ramp, zorg dat je een vochtig doekje naast je hebt liggen en je veegt het vlekje zo weer weg.
  5. Vervolgens ga je na dat uur de tweede laag aanbrengen. Wederom een uurtje laten drogen en tadaaaa: inpakken en geven maar!

Lees ook: zelf een tas maken of pimpen doe je zo!

 

eindresultaat joggingboek pimpen

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, Fashion, DIY

Auteur:

Chantal is mama van Pepijn (2012) en Sam Jolie (2014) en getrouwd met Peter. Is graag creatief bezig. Grote passies voor interieur & (kinder)mode, maar shopt liever voor anderen dan voor haarzelf.