Pimp een pet met studs

Op zoek naar een origineel cadeautje voor een kind? Een cadeautje met de eigen naam erop? Deze stoere pet met studs maak je zo zelf. Succes gegarandeerd! Hoe je de pet pimpt, lees je hier.
Afgelopen week gingen wij op kraambezoek bij vrienden van ons. Het cadeautje voor mooie Pien was zo gevonden, maar natuurlijk wilden wij haar broer niet vergeten. Niets zo belangrijk om de grote broers en zussen van de pasgeboren baby ook in het zonnetje te zetten.
Daarover gesproken leek mij een stoere pet voor de kleine man een leuk idee. Ik kon alleen nergens een geschikt (betaalbaar) exemplaar vinden. De meeste petten die ik zag waren óf heel suf óf voorzien van allerlei Disney figuren. Daar ben ik geen fan van. Daarom ontstond al gauw het idee om zelf een pet te maken. Het is ook nog eens heel simpel en leuk om te maken. Het kostte mij zo’n twee uurtjes, maar de blik van Sem bij het zien van zijn nieuwe pet met studs was dat het meer dan waard!

pet met studs

Benodigheden voor een pet met studs:

– pet (o.a. H&M)
– zakjes studs (Hema). Ik heb 2 zakjes gebruikt, maar natuurlijk afhankelijk van wat je maakt.
– vliesstof (Hema)
pet met studs resultaat
Werkwijze:
 
1. Ik heb gekozen om zijn naam op de pet te zetten, maar een letter of figuur is natuurlijk net zo leuk. Zorg dat je vanuit het midden van de pet werkt en leg alvast als voorbeeld de studs neer zoals je ze wilt hebben. Als je er een fotootje van maakt, heb je gelijk een handleiding. 🙂 Zo weet je precies hoeveel je nodig hebt en wat het beste uitkomt.
2. Vervolgens druk je de studs door de stof en zet je deze vast door aan de achterkant de pinnetjes om te buigen met een mesje.
3. Als je alle pinnetjes goed hebt aangedrukt, knip je een stukje vliesstof ter grootte van de letters. Deze fixeer je met een hete strijkbout aan de achterzijde. Zo heb je later geen last van eventueel scherpe stukjes.
Succes gegarandeerd!
benodigdheden pet met studs
[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, Fashion, Trend, DIY

Auteur:

Chantal is mama van Pepijn (2012) en Sam Jolie (2014) en getrouwd met Peter. Is graag creatief bezig. Grote passies voor interieur & (kinder)mode, maar shopt liever voor anderen dan voor haarzelf.