By 10 mei 2016 Read More →

Slim shoppen voor je kids

Nu de zon zijn gezicht weer laten zien, is het ook tijd voor korte broeken, rokjes (zonder maillots) en zwierige jurkjes. Met de zomer in aantocht komt voor mij elk jaar het moment voor de grote kast-uitruimactie van mijn kids. Een shirtje in maat 4 voor mijn zoon van bijna 7 kan nu echt niet meer, dus dat gaat in een van de vele weggeeftassen die ik voor kinderrijke vrienden heb klaar staan. Naast het opruimen van de bestaande garderobe en het simpele feit van ‘groeien als kool’ moet er ook voor nieuwe items geshopt worden voor mijn spruiten.

Zelf vind ik het belangrijk dat ze er leuk bij lopen zonder dat ik overal de volle mep voor betaal. Op goede schoenen en toffe spijkerbroeken beknibbel ik meestal niet, maar hoe houd je het een beetje leuk? Ik ben groot fan van sample sales, outletcentra en andere slimme plekken om voor minder geld evengoed mooie merkjes te kopen. En deze tips wil ik natuurlijk graag met jullie delen.

Eva’s slim shoppen-tips:

1. Merken als Imps & Elfs en Kidscase organiseren ongeveer twee keer per jaar sample sales. Om op de lijst van Kidcase te komen, kun je een mailtje sturen naar [email protected]. De sale van Imps & Elfs wordt meestal aangekondigd via sites zoals plunder.nl en stockverkopen.nl. Hier vind je heel veel sample sales, ook leuk voor jezelf!

2. Rosada Fashion Outlet is mijn favoriete outletcentrum met de leukste brands voor kids. In het Pinksterweekend (12 t/m 16 mei) vieren ze de opening van het nieuwe deel en zijn er echt mega kortingen. Je kon er al terecht voor merken als Tumble ’n Dry, Cakewalk en Nike en Puma (voor kindermaatjes van sneakers). Nu opent ook een Vingino-outletstore en eentje van Adidas. Het ligt in Roosendaal vlakbij de grens met België, maar het is echt de moeite waard om een stukje voor te rijden. Natuurlijk zijn er meer fashion outletcentra in Nederland. Een google-rondje onthult de dichtstbijzijnde outletparel in jouw buurt.

3. PINC Sale houdt in Amsterdam en Rotterdam grote sales met samples en voorraad van bekende merken. Via de Facebook-pagina kun je op de hoogte blijven van de data van de sales.

4. Bij mij in de buurt in Watergraafsmeer zit Fifty/Fifty, een tweedehands kledingwinkel waar ze ook top spullen voor kids verkopen. Bonus is dat je ook je eigen, oude kleding kan inleveren. De helft van de opbrengst is voor jou, de andere helft voor de eigenaresse van de zaak. Ongetwijfeld zijn er meer van dit soort zaken in de rest van Nederland.

slim shoppen

5. Via een vriendin hoorde ik over kinderkleding- en speelgoedmarkten die vaak in Brabant worden georganiseerd. Vaak in lokale buurthuizen. Die staan hoog op mijn lijstje om te bezoeken.

6. De uitverkoop van kinderkleding begint altijd eerder dan voor volwassenen, daar ben ik ook echt dol op. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrieven van bijvoorbeeld Kixx en Olliewood. Ook verkopen webwinkels het hele jaar door oude collecties voor flinke kortingen. Check de webwinkels in de MoodKids webshopgids maar eens.

7. Van een nichtje kreeg ik laatst een tip, namelijk voor Marktplaats. Zij verkoopt de te kleine kleren van haar kids (vooral merkkleding doet het goed op dit platform). Van het binnengehaalde geld koopt ze op Marktplaats weer nieuwe, mooie dingetjes.

8. Met zelf kleding maken kun je ook een goeie deal te pakken hebben. Althans als je de tijd niet meerekent voor het maken ;). Ik heb zelf ooit één jurkje gemaakt voor mijn dochter en heb nog plannen voor veel meer (zie ook mijn blog hierover). Het kostte mij 4 à 5 avonden en ongeveer €20 aan stof.

Ongetwijfeld zijn er ook besloten Facebook-groepen voor kinderkleding, maar daar ben ik niet zo mee bekend. Jij wel? Of mis jij nog andere tips voor slim shoppen? Deel ze vooral via de Moodkids-Facebookpagina!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Fashion, Trend

Auteur:

Eva woont met haar twee kindjes en grote liefde in een bovenhuis in de Watergraafsmeer (Amsterdam). Lees meer..