Zelf rokjes en jurkjes maken

De afgelopen jaren heb ik een tic ontwikkeld. Ik verzamel mooie, aparte, bloemrijke, abstracte of juist vintage-achtige stukken stof. Bij het kopen van de stof, fantaseer ik over wat ik er allemaal mee ga maken. Ik heb online allerlei patronen verzameld voor de meest schattige jurkjes of rokjes. En die deel ik natuurlijk graag met jullie.

Zelf rokjes en jurkjes maken; mijn vijf favoriete websites

1) Ik kwam Sew sweet patterns tegen op Etsy toen ik een naaicursus volgde. Hier kocht ik mijn eerste patroon: Kate. Drie cursusavonden later, nam ik vol trots het eindresultaat mee naar huis. Elke keer als mijn dochter het jurkje aan had, straalde niet alleen zij, maar ook ik. Zij droeg het totdat zij er bijna uit barstte… zoals ook te zien op de foto, haha.

zelf rokjes maken 1

2) Via Craftiness is not optional vond ik onderstaande stippenjurk die is nagemaakt van een jurk voor grote mensen van het merk Anthropologie. Even een zijstapje; ken je dat merk niet, check die site eens!

zelf rokjes maken 2

3) Of wat dachten jullie van dit rokje dat is gemaakt met een patroon van Oliver + s

zelf rokjes maken 3

4) Cherie van You and Mie heeft ook tutorials op haar site van rokjes die ze zelf heeft bedacht. Zo tof hoe ze oude, afgedankte kleding verwerkt tot zo’n schattig rokje! En ze legt het uit in zulke simpele stappen! Erg fijn.

zelf rokjes maken 4

5) Ik ben een groot fan van recycling, dus mijn hart sloeg over bij het zien van dit project van Made.

zelf rokjes maken 5

Oké, oké, en dan komt nu de aap uit de mouw: alleen het eerste jurkje is daadwerkelijk uit mijn handen gekomen. De wil is er zeker, maar de tijd ontbreekt. Alleen het fantaseren over het maken en het bekijken van mijn stoffen, levert gelukkig al een geluksgevoel op. En wie weet komt er een moment waarop ik ineens een paar avonden vrij heb. En zijn alle andere leuke dingen (tuinieren, koken, werken, uiteten, borrelen, borduren) even op de achtergrond geraakt. Mijn vingers jeuken al bij de gedachte! Hebben jullie ook coole of juist snoezige patronen voor jurkjes of rokjes, ik voeg graag nog wat toe aan mijn verzameling.

[ssba]
Posted in: zelf maken, Fashion, DIY

Auteur:

Eva woont met haar twee kindjes en grote liefde in een bovenhuis in de Watergraafsmeer (Amsterdam). Lees meer..