By 26 augustus 2014 Read More →

DIY Pimp je turnpantoffels

Het is weer schooltijd! En dat betekent ook dat het weer tijd is om te turnen op school. Hoe herken je jouw turnpantoffels tussen alle andere maagdelijk witte exemplaren? Juist ja, door ze te pimpen!

flockfolie DIY

Wat heb je nodig?

  • Witte turnpantoffels
  • Zwarte flockfolie (of andere kleuren)
  • Printer, pen en klein schaartje, bakpapier
  • Strijkijzer

Zo ga je te werk
1. Op Pinterest maakte ik een board met leuke flockfiguren. Print twee sterren (of een ander figuurtje naar keuze) af en knip ze uit.
2. Teken ze over op de achterkant van de flockfolie en knip ze uit.
3. Leg de sterren zo op je turnpantoffels zodat de kant met het plastieken laagje zich aan de bovenkant bevindt.
4. Leg bakpapier op de flockfolie en strijk ongeveer 30 seconden met druk en zonder stoom op de hoogste temperatuur. Druk extra hard op de kantjes.
5. Controleer of de folie goed vastkleeft aan de turnpantoffels, je mag er gerust nog eens over strijken als het nog niet genoeg vastkleeft.
6. Trek het plastieken laagje weg en strijk nog eens extra over de sterren.

Klaar zijn je coole turnpantoffels!

flockfolie zelfmaken

Sporten maar!

TIP: Een andere leuke DIY met flockfolie zijn de Confetti Shirts die Wimke laatst maakte !

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Fashion, Trend

Auteur:

Lobke Gielkens woont samen met haar Lief Patrick en 2 prachtige kindjes Kobe (2010) en Frauke (2012) in het Belgische Puurs. Ze werkt als freelance journaliste voor het magazine van Femma en Steps Magazine. Haar ervaringen als creatieve, werkende mama schreef ze in 2013 neer in Het Leuke Mamaboek. In juni 2014 verscheen haar tweede boek Het Leuke Vakantieboek. En ook buiten de uren kan ze het schrijven niet laten. Op haar blog Leuke Wereld blogt ze over alle leuke dingen die ze maakt, beleeft en spot binnen en buiten haar gezin. Op Instagram deelt ze haar familieleven, haar DIY-projectjes, haar gemakkelijke receptjes en haar liefde voor vintage en retro. Op Pinterest pint ze alles wat haar inspireert voor het maken van leuke dingen.