Kinderen voor Kinderen 40: weer een geweldige show!

Kinderen voor Kinderen? Ik beken: ik ben die 43-jarige die het dus nog steeds leuk vindt. Na mijn eigen jeugd, heb ik het met mijn klas gekeken. Daarna met Job jaar na jaar op tv naar de liveshows gekeken en de cd’s grijs gedraaid. Maar nu zit meneer in groep 8 en voelt hij zich te groot hiervoor. Gelukkig heb ik nog een jonger nichtje en neefje. 😉 

Dus toen ik een uitnodiging kreeg om de liveshow te bezoeken, wist ik niet hoe snel ik ‘ja’ moest antwoorden. Met twee kleine stuiterballetjes (in hun mooiste kleren) op de achterbank op weg naar Rotterdam. Dit jaar werden er, vanwege het jubileum, concerten gegeven in Ahoy.

Thema Kinderen voor Kinderen 40

Het thema is dit jaar ‘Reis mee!‘. De titelsong, geschreven door Jochem Myjer en aansluitend bij het thema van de kinderboekenweek van dit jaar gaat over de 3P’s (pizza, patat en pasta) tijdens de vakantie. Ook het liedje ‘pasapas’ kan je niet ontgaan zijn tijdens de Koningsspelen. Zelfs Job zong het (uiteraard onbewust ;)) thuis mee. Verder schreef Sanne Hans (Miss Montreal) samen met een school uit Harderwijk het liedje ‘Stiekem snoepen’. Ook deze cd is weer een mix van leuke uptempo en gevoelige liedjes, die echt raakvlak hebben met wat er bij kinderen en maatschappelijk leeft.

Super Sinterklaas cadeau

Toen mijn zusje en ik klein waren, kregen we jaarlijks het cassettebandje van de nieuwste Kinderen voor Kinderen met Sinterklaas. Ook bij Job zat hij regelmatig in de zak. Staat de nieuwe cd ook bij jouw kind op het verlanglijstje? Dan heb ik een leuke tip voor je. Bij Bol.com is er nu exclusief een speciale editie van de cd met een gratis vriendschapsboekje. Prijs is hetzelfde, maar dan dus met wat extra’s!

De Grote Kinderen voor Kinderen Show 40

Aangekomen bij Ahoy even ‘stiekem’ over de rode loper, nog wat BN’ers spotten, die mijn neefje van 7 beter (her)kende dan ik overigens en hupsakee naar de zaal.

Heb jij de liveshows van Kinderen voor Kinderen gemist? Gelukkig wordt het de aankomende periode 4x op tv uitgezonden. Hier vind je de exacte data.

De kinderen kregen bij de entree een staafje met knipperlichtjes, we kochten nog een Kinderen voor Kinderen armbandje en snel naar onze plekjes. Het duurde niet lang of er kwamen twee mannen op het podium met een soort ‘warming-up’ voor de zaal. Pepijn spotte zijn grote idool Dieuwertje nog even in het BN’ers vak en was daar zo van onder de indruk dat hij dat ook even aan zijn zusje moest laten zien.

Daarna begon de show gepresenteerd door Anne Appelo en Pepijn Gunneweg. Naast de nieuwe liedjes werden er ook medley’s met oude nummer gespeeld. Grappig moment in de show. De meeste kinderen vielen stil bij de oude nummers en dan hoor je vervolgens moeders en vaders heel hard zingen. Zo kwamen bijvoorbeeld ‘Meidengroep’, ‘Waanzinnig gedroomd’ en’Ik ben toch zeker sinterklaas niet’ nog langs. Wat een onwijs leuke show! Pepijn en Sam hebben zo enorm genoten! Ze hebben (bijna) de hele show gezongen en gedanst. Alle pasjes van de nieuwe nummers kennen ze volledig. Zo leuk en lief om te zien. Trotse tante hier!

Ik wil volgend jaar wel weer met ze. Maar er zijn meer kapers op de kust. Na mijn enthousiaste verhaal wil mijn zusje zelf met haar kinderen en zelfs oma (onze moeder) claimt een plekje. Ik denk dat we met z’n allen gaan… Ik vraag me overigens echt af waarom ik nooit met Job een liveshow heb bezocht. Tip van mij: doe het, voordat je het weet zitten ze in groep 8 en willen ze niet meer! Dit jaar niet geweest? Gelukkig kun je het ook op tv kijken.

Op zaterdag 9 november om 19:25 uur wordt de liveshow bij Zapp op NPO 3 wordt uitgezonden. Te laat op de avond voor je kids? Er zijn herhalingen op 10 november om 14.30 uur, 16 november om 11:00 uur en 1 december om 14:15 uur. Zie je een blonde dame heel hard meezingen in het publiek? Grote kans dat ik het ben. 😉

Op MoodKids maken we gebruik van affiliate links. Dat betekent dat als jij op één van deze links klikt en het product ook daadwerkelijk koopt, wij daar (een kleine) commissie voor krijgen. Het kost jou niks extra’s. Maar het levert ons wel wat op. Voor meer informatie lees onze privacyverklaring en disclaimer.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.