By 16 maart 2017 Read More →

Boer zoekt vrouw internationaal: wie denk jij dat een setje worden?

Het is bijna niet te geloven maar het is voor mij echt de eerste keer dat ik dit pareltje op TV volg. Ik ben waarschijnlijk de grote uitzondering op de regel. Maar mochten er ook mensen zijn die de serie nog nooit hebben gezien, hierbij even de format in het kort van Boer zoekt vrouw.

Men neme vijf vrijgezelle boeren die zich van hun beste kant op tv laten zien. Vervolgens kunnen vrouwen die interesse hebben een brief sturen naar de boer in kwestie. Dat doen ze massaal. Boerhunk Mark van dit seizoen kreeg maar liefst 829 brieven! En dan te bedenken dat Marc in Zambia woont. Er waren dus 829 vrouwen bereid om naar, of all places, Zambia te emigreren! Wat een lekker bekkie al niet kan doen….

Speeddaten en op bezoek

Naar aanleiding van de brieven mogen alle boeren tien vrouwen uitnodigen voor een speeddate. Uit deze tien kiest hij (of zij, er was ooit ook een boerin Bertie) er vijf met wie hij op groepsdate gaat. Zo hebben we boer Olke met zijn kudde vrouwen voorbij zien schaatsen. De vrouwen van David mochten hun hem naboetseren (veel klei nodig) en Herman en zijn meisjes hielden zich bezig met paarden. Uiteindelijk stonden de boeren voor de moeilijke keuze om uit de vijf vrouwen drie gelukkige dames te kiezen die bij hen op bezoek mochten komen, inclusief overnachting (en).

Vorige week zagen we voor het eerst hoe het dames en de boeren verging tijdens het bezoek aan de boerderij. En het moet gezegd worden, het verliep niet overal even soepel. Met name het samenzijn van Mark en zijn dames voelde op zijn zachts gezegd nogal ongemakkelijk aan. Zo ongemakkelijk dat het Algemeen dagblad er een heus artikel aan wijdde.

Ongemakkelijk

Het lijkt me ook nogal awkward om ineens drie vrouwen over de vloer te hebben, waarvan je weet dat ze allemaal naar je smachten. Met camera’s die constant op je gericht zijn. En wetende dat half Nederland je straks op de buis voorbij ziet komen. Wees dan maar eens ‘leuk’ en spontaan.

Als je Kim Kardashian heet en praktisch opgegroeid bent met een camera om je heen gaat het vanzelf. Maar voor ieder ander is het een behoorlijke aanpassing. Laat staan voor een boer met een teruggetrokken bestaan Deze week ging het Marc al beter af omdat hij zich bezig kon houden met werk. “Lekker vertrouwd” zoals hij zelf zei.

Yvonne kijkt dit jaar voor het eerst Boer zoekt Vrouw. Het is wat ongemakkelijk vindt ze. Ze voorspelt uiteraard wel wie zij denkt wie een setje wordt.

David dook met zijn vrouwen een varkensstal in met heel veel schattige biggetjes. Waarom vroeg geen van de vrouwen of ze zo’n schattig biggetje mocht vasthouden??! Er was een onderonsje met Jorien over hoe veel David en zij op elkaar leken, maar dat was in mijn ogen verre van romantisch te noemen. En dan was daar ook het emotionele afscheid van Pia, één van de drie meisjes van Herman. Die daarna op camera lekker hard uithaalde naar Herman. Hell hath no fury like a woman scorned.

Algemene trend tijdens het kijken naar Boer zoekt Vrouw: die boeren blijken maar moeilijk te peilen. Of de montagekamer heeft heel slim geknipt in het videomateriaal.  Alle ‘verdachte’ momenten, die mogelijk naar een voorkeur voor een bepaalde vrouw kunnen wijzen zijn verwijderd.

Boer zoekt vrouw internationaal: wie denk jij dat een setje worden?

Het blijft dus een beetje gissen voor ons BZV-kijkers wie van de vrouwen er met de buit vandoor gaat.  Maar ik ga toch een dappere poging wagen:

  • Vijftiger Olke uit Texas gaat voor een vrouw van zijn leeftijd, maar dan wel eentje waar hij in Texas mee voor de dag kan komen. Het wordt Sandra, de blonde die me enigszins doet denken aan tante Cor van Gooische Vrouwen (hebben jullie dat ook?)
  • Gelovige Riks uit Canada gaat Marit kiezen, de leuke no nonsense roodharige, die wel van aanpakken weet. Ik kan het mis hebben, maar volgens mij heb ik wel wat blikken uitgewisseld zien worden tussen die twee.
  • Maagd Herman heeft nog twee dames over die wel heel veel op elkaar lijken. Ik voorspel dat hij voor Fleur gaat, rustiger dan Anne, maar net wat prettiger voor het oog.
  • Marc uit Zambia kiest voor Annekim, de wilflife dierenarts met dito rode krullen. Gewoon, omdat het logisch is. I rest my case.
  • En tenslotte David uit Roemenië. In mijn ogen is Jorien definitief exit. David is volgens mij op zoek naar een onafhankelijke vrouw. En wie anders zou hij dan kunnen kiezen dan Susanne, de blonde met haar eigen communicatiebureau.

En jij? Wie denk jij dat een Boer zoekt Vrouw setje gaan vormen? Ik ben benieuwd. Laat je het weten op Facebook?

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Digi, Trend

Auteur:

Yvonne is de trotse mama van Evi (7) en Fiene (4). Ze woont samen met Daniël, haar kids en hondje Sammie in Tilburg. Yvonne blogt over werk, gezin en alles wat daarbij komt kijken. Soms grappig, soms ontroerend, maar altijd met een gezonde dosis humor!