By 15 september 2016 Read More →

Wat doet jouw kind tegen pesten?

Van maandag 19 tot en met vrijdag 23 september staat NPO Zapp een week lang in het teken van pesten. Volgende week is het namelijk ook de landelijke Week Tegen Pesten. In weer een nieuwe schoolweek ervaren kinderen online en op televisie hoe het voelt om gepest te worden. En misschien nog wel belangrijker: wat doe jij tegen pesten?

Wat doe jij?

Op zapp.nl/watdoejij maakt NPO Zapp het thema bespreekbaar. Op social media (#watdoejij) geven kinderen elkaar tips & tricks en praten ze met kenners, ouders, juffen, meesters en andere kinderen over de gevolgen van pesten en wat ze er tegen kunnen doen.  Ook kijken kinderen op zapp.nl naar afleveringen van Spangas (KRO-NCRV), Brugklas (AVROTROS) en het Klokhuis (NTR), waarin het pestthema centraal staat.

> Lees ook: Pesten en gepest worden

Interactieve game Iris
Met de interactieve game Iris (KRO-NCRV) helpen kinderen een virtueel karakter dat gepest wordt. Het meisje vertelt via Whatsapp hoe haar dag op school er uit ziet en wat ze meemaakt. Met een Whatsapp-gesprek zoekt ze contact met kinderen en vraagt hen wanhopig om advies. Moet ze het haar ouders vertellen? Zal ze de confrontatie aangaan met de pesters of kan ze die situatie beter vermijden? Kinderen bepalen zelf hoe het verhaal verloopt en leren al spelenderwijs wat de impact van pesten kan zijn en hoe ze het probleem tegen kunnen gaan.

Anti Pest Club

Zappers Anne-Mar Zwart en Klaas van Kruistum vertellen in deze video het verhaal van George. Eén van de hoofdrolspelers uit het Zapp-programma de Anti Pest Club (EO), van 19 tot en met 23 september dagelijks om 19.20 uur te zien bij NPO Zapp op 3. Anne-Mar brengt een bezoek aan basisschoolklassen waar gepest wordt en probeert in die klas het pesten een halt toe te roepen. Zaterdag 17 september komt Anne-Mar alvast langs in het programma Zapplive (KRO-NCRV) en vertelt ze over het programma.

> Lees ook: Mijn kind wordt gepest, een moeder vertelt

 

Van 19 tot en met 23 september 2016 staat NPO Zapp een week lang in het teken van pesten vanwege de landelijke Week Tegen Pesten. Wat doe jij tegen pesten?

Films over pesten

Tijdens de week tegen het pesten op NPO Zapp kijken kinderen elke dag om 15.30 uur naar een film in de Zappbios: Buitenspelen, Nieuwe Vrienden, Tussen Twee Werelden, Spijt!, De Superheld en Bluebird.

Meer informatie vind je op www.zapp.nl/watdoejij

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Digi, Trend

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.