App voor kinderen en hun gescheiden ouders

Als je gaat scheiden komt er heel veel op je af. Zeker als er ook kinderen in het spel zijn. Als ouders moet je omwille van de kinderen blijven communiceren. Jaarlijks krijgen 45.000 kinderen te maken met een (v)echtscheiding. Dat zijn er dus best veel. Vandaag wordt er speciaal voor deze ‘doelgroep’ de nieuwe app Heppee gelanceerd.

De app helpt organiseren, communiceren en mooie momenten delen. Want na een scheiding krijgen communicatie, planning en het delen van emoties een hele nieuwe dimensie. Kinderen kunnen hier de dupe van worden en raken dan het overzicht kwijt. De Heppee app geeft deze kinderen op een speelse en leuke manier meer regie over hun eigen leven. Het doel van Heppee is dan ook om het leven van kinderen en hun gescheiden ouders makkelijker en leuker te maken. In onderstaand filmpje kun je zien hoe de app werkt.

Werkt een app voor gescheiden ouders?
Toegegeven, in het filmpje ziet het er allemaal erg gezellig en vrolijk uit, de app lijkt daartoe bij te dragen. Maar zou het in het echt ook zo werken? Mensen scheiden niet voor niets, zou je toch denken. Een gebrek aan communicatie speelt daarbij veelal een sleutelrol. Stimuleert de app de communicatie tussen gescheiden ouders of zorgt een app er juist voor dat het onderlinge overleg stroever loopt? Lastig.

Wij zijn benieuwd naar jouw reactie! Deel je mening hieronder of op Facebook onder dit bericht.

Meer info: Heppee.com

[ssba]
Posted in: Digi, Trend

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.