By 5 september 2015 0 Comments Read More →

Tips voor een regenachtige dag

We hebben er (helaas) alweer een aantal achter de rug… dagen waarbij het met bakken uit de lucht komt. En met de naderende herfst in het vooruitzicht zet ik een paar tips uit onverwachte hoek op een rij voor jullie. Knutselen, dansen in de regen en naar de bios: super leuk, maar dat kennen we wel. Wat dan te doen met kids op een regenachtige dag dat niet al te standaard is?

tips voor een regenachtige dag

Tips voor een regenachtige dag

#1 Geef je auto een flinke schoonmaakbeurt en rij door de autowasstraat. Mijn kids vinden het fantaaastisch! Zoals bijgaand filmpje ook laat zien. O ja, belangrijke tip: houd je handen wel aan het stuur en blijf letten op het einde van de wasstraat. Ik was zo afgeleid dat ik bijna tegen een muurtje aan knalde omdat ik alleen maar achterom keek naar de grote ogen en glimlachen van mijn kinderen.

#2 Waag een bezoekje aan je dichtstbijzijnde kringloopwinkel. Ik kan mijn spruitjes geen groter plezier doen. Ze krijgen allebei € 1 en mogen daar een schat voor uitzoeken. En die zijn er genoeg in de kringloop. Mijn favoriete kringloopwinkels zijn Kringloopwinkel Waterland (de site is trouwens niet helemaal up to date, maar dat mag de pret zeker niet drukken) en Boedelruimers in Amsterdam-Noord en Purmerend.

#3 Bak koekjes of andere lekkernijen. Bakken met kinderen, oké dat is redelijk standaard voor een natte dag, maar ga daarna uitgebreid picknicken in huis. Leg een picknickkleed op de vloer en stal al het versgebakken eten uit. Als je het plaatje compleet wilt maken, zorg je ook voor vogelgeluid op de achtergrond zoals bijvoorbeeld het gefluit op dit filmpje.

#4 Sommige ouders zullen ‘m misschien nog kennen, maar helaas is ‘ie een beetje in de vergetelheid geraakt. Ik heb het over de Tijgerjacht van Bert en Ernie. Met een roestige pijlsnelle verrekijker door het oerwoud op avontuur. Zooo leuk en spannend! Alleen iets minder leuk voor mijn onderbuurvrouw dus wij doen ‘m boven.

#5 Ga aan de slag met kleurplaten voor volwassenen. Ook kinderen vinden deze kleurplaten helemaal te gek. En het fijne is… ze zijn er echt een hele tijd zoet mee.

#6 We kennen het allemaal: kinderen waar even geen land mee te bezeilen is. Zo druk dat je er horendol van wordt. Herkenbaar? Dan is het goed om een rustmomentje in te bouwen. Een vriendin tipte mij om te googlen naar filmpjes met yoga voor kinderen zoals deze. Ik moet het zelf nog uitproberen en ben ook benieuwd naar of het bij jullie werkt?!

Veel plezier!!!

[ssba]

Auteur:

Eva woont met haar twee kindjes en grote liefde in een bovenhuis in de Watergraafsmeer (Amsterdam). Lees meer..