By 24 januari 2015 Read More →

Spelen in de sneeuw

Sneeuw! We zijn er dol op. Snel warm aankleden en naar buiten want er zijn zoveel leuke dingen die je kunt doen in de sneeuw. Denk alleen al eens aan die eerste krakende voetstappen in het witte wonderland of met een sleetje van een hoge bult naar beneden glijden.

sneeuwspelletjes

8 Spelletjes voor in de sneeuw:

Sneeuwengelen maken – Ga in de vers gevallen sneeuw liggen en beweeg met je armen en benen naar opzij en weer terug, op en neer, je maakt zo de vleugels en de rok van een sneeuwengel. Voorzichtig opstaan en opnieuw beginnen!

Sneeuwdieren maken – Kneed sneeuwballen of andere vormen met je handen en prik er blaadjes, takjes of andere dingen in die je nog kunt vinden. Een spin heb je vast zo gemaakt. Welke dieren kun jij nog meer maken?

Iglo maken – ok hier heb je wel heel veel sneeuw voor nodig, maar een poging wagen is ook al een leuke bezigheid. Vul een plastic opbergdoos/emmer met sneeuw en maak er een heleboel bouwstenen van. Stapelen maar, net zolang tot je een sneeuwhuisje aka iglo hebt.

Sneeuwpop maken – nee hoor de good-old sneeuwpop vergeten we natuurlijk niet. Die heeft geen uitleg nodig toch?

Sneeuw tekeningen maken – Maak een omlijsting van stokjes en vul je schilderij met blaadjes die je in de vorm van mensen, dieren of bomen legt. Jij bent vast in no-time een echte sneeuw kunstenaar.

Sneeuw kleuren – Maak afdrukken in de sneeuw met je voeten, handen of met andere vormen die je in de sneeuw druk. Met gekleurd water (een paar druppels voedingskleurstof volstaan) kun je het nu opvullen of inkleuren. Dat is een vrolijke bedoeling zeg al die gekleurde hartjes, voetstappen en zwaaiende handjes !

Sporen zoeken – Goed rondkijken, misschien kun je wel sporen vinden van wilde dieren, vogels of de hond van de buren?

Vogels voeren – Juist nu het wat kouder is en het voedsel voor vogels verstopt is het leuk om samen vogelvoer te maken. Ophangen en kijken welke verschillende vogels jij kunt spotten.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.