By 15 november 2014 Read More →

Vogelvoer maken met peuters

Veel vogels kunnen in de herfst en winter moeilijker voedsel vinden. Gelukkig kunnen wij ze daarbij een handje helpen. Samen met onze kinderen! Want al deze manieren van zelf vogelvoer maken kun je prima samen met je kind doen!

Afgelopen week ging ik samen met mijn jongste op pad om wat in te slaan voor de vogels in onze tuin. Kopen is natuurlijk prima maar zelf maken geeft ook heel veel voldoening, dus wij kiezen meestal voor beiden. In de auto legde ik uit dat we vogelvoer gingen kopen. De peuter keek me serieus aan een zei vervolgens “volevoer? da proef ik niet” Dat vrij vertaald zoiets betekend als “ Vogelvoer? Dat lust ik niet” We hadden een missie dat snap je 😉

zelf vogelvoer maken ideen

Vogelvoer maken met peuters ; 4 manieren

Een dennenappel gevuld met vogelvoer ziet er niet alleen leuk uit in de boom, de vogels zijn er ook dol op! Te koop bij het tuincentrum of zelf te maken natuurlijk.

DIY Dennenappel (vogelvoer maken met reuzel)

Verzamel dennenappels en laat ze op een warme plek open gaan. Laat je peuter zacht geworden reuzel in de openingen smeren. Rol vervolgens de dennenappel door een laagje vogelvoer totdat alles bedekt is. Bind de dennenappels aan een draad en hang de draad op aan een boom of gezellig buiten voor het raam. Op zoek naar een uitgebreide werkomschrijving? Kijk op SpringIn.

DIY Plastic fles recyclen voor (vogelvoer maken met zaden en pitten)

Spoel een lege plastic fles om en laat goed drogen. Maak gaatjes waar je pollepels door heen steek. Vogels kunnen hier straks lekker op gaan zitten als ze snoepen van jouw vogelvoer traktatie. Prik aan de onderkant een paar kleine gaatjes (om te voorkomen dat er water in de fles blijft staan) en vul de fles met vogelvoer. Schroef de dop weer op je fles en hang je zelf gemaakte vogelvoer traktatie op!

DIY vogelvoer maken met pindakaas

Wist je dat ook vogels dol zijn op pindakaas? Dat komt natuurlijk omdat het lekker vet is. Er is speciale pindakaas voor vogels verkrijgbaar, die kun je het beste gebruiken omdat er minder zout in zit. Besmeer een lege keukenrol (of tak of iets anders) met pindakaas en rol door het vogelvoer. Smakelijk eten vogels! Lees ook de stap voor stap uitleg voor de pinda-truc.

DIY boterhamkorf voor vogels (vogelvoer maken met brood)

In het tuincentrum viel mijn oog op de boterhamkorf, leuk bedacht! En heel praktisch want brood blijft regelmatig over, zond om weg te gooien! Zo’n korf maak je natuurlijk ook heel eenvoudig zelf samen met je peuter. Laat je peuter twee rechte takjes zoeken (voor de zijkanten), vouw er samen kippengaas om heen (bovenkant openhouden) en zet het gaas vast op de takjes met nietjes of een ijzerdraadje. Hang op met een touwtje.

Heb jij al wel eens zelf vogelvoer gemaakt met je kind? Reageren kan hier.

TIP: Nog meer manieren om zelf vogelvoer te maken vind je hier.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, DIY

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.