By 10 november 2012 Read More →

Zelf vogelvoer maken

Knutselen met kinderen. Maak zelf vogelvoer van pinadakaas, vogelzaad en een keukenrol of wcrol. Lees de beschrijving op de blog.

Toen ik laatst bij een lieve vriendin was en daar uit het keukenraam keek, zag ik zoveel verschillende vogels! Ik vroeg haar hoe zij het voor elkaar kreeg om zoveel vogels te hebben in haar tuin.

Haar antwoord was simpel: de pinda-truc ….

Vanuit onze keuken kijk ik ook uit op de voortuin, waar ik zo nu en dan wat vogels zie. Natuurlijk heb ik vetbollen hangen en strooi ik zo nu en dan wat zaad. Maar zoveel vogels als bij mijn vriendin waren had ik niet. Dus er was maar een oplossing: de pinda-truc ….

zelf vogelvoer maken met pindakaas

Hoe jij ook meer vogels in de tuin krijgt met de pinda-truc

Zelf vogelvoer maken is super eenvoudig, je hebt het volgende nodig:

  • Pindakaas (liefst speciale voor vogels i.v.m. zoutgehalte)
  • Een mes om te smeren
  • Lege keukenrol
  • Vogelvoerzaad

Een slimme truc is vaak heel eenvoudig. De pinda-truc natuurlijk ook. Zo werkt het. Je smeert de rol in met pindakaas en rolt hem door het vogelzaad. Hang hem om een tak (eventueel met een touwtje) of leg hem naar, pak je camera en wacht op de vogels!

zelf vogelvoer maken met pindakaas

Bij ons werkt de pinda-truc heel goed! De volgende vogels kwamen er op af:

Mussen, koolmezen, pimpelmezen, boomklevers, vinken, merels, ons huis roodborstje en een bonte specht!

TIP: Je kunt de pindakaas ook rechtstreeks smeren op een tak of de bast van een boom en daar het vogelvoer tegen aan te plakken.

zelf vogelvoer maken met pindakaas

TIP: Hoor die vogels eens fluiten! Bekijk ook de andere vogelvoer tips.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.