By 4 december 2014 Read More →

Verven met blad

Verf is een erg leuk sensopathisch materiaal, het is niet duur, redelijk makkelijk op te ruimen (als je goede verf hebt) en heel veelzijdig. Op mijn blog schreef ik al een aantal artikelen over het spelen met verf, daar vind je ook tips over verf, materialen en papier, vandaag deel ik een herfstig spelidee over het verven van bladeren.

sensopatisch spel verven met blad

Sensopatisch spel verven met blad

Hoewel het niet altijd even aantrekkelijk is, moet je voor dit spelidee eerst naar buiten, samen bladeren zoeken! Neem voor deze activiteit bladeren die nog niet (ver) verdord zijn en het liefst een beetje dikke nerven hebben.

(Geniet ondertussen even van de frisse neus en alle mooie herfstkleuren, de lichaamsbeweging… 🙂 Ga daarna weer gauw lekker naar binnen waar de kachel brand…  )

Neem vervolgens wat verf in herfstkleuren en laat je kind (het liefst met de vingers) de achterkant van een blaadje vol verven. Het is een beetje aftasten of je veel of weinig verf op het blad moet smeren (afhankelijk van je verf en van wat je mooi vindt). Als het blaadje vol is draai je het om en leg je het op een vel papier. Wrijf over het blad en maak op die manier een afdruk van het blad.

verven met blad

Anders dan bij veel andere sensopathische activiteiten heb je bij deze activiteit een leuk resultaat, toch zitten er veel sensopathische elementen in dit spelidee, zeker als je kind met zijn vingers verft, voelt hij de verf, de nerven van het blad en de verschillende texturen van de bladeren. Daarnaast zie je natuurlijk nog de verschillende herfstkleuren van de bladeren, de kleuren van de verf en is er ook het gevoel van de verf op en tussen je vingers. Geniet!

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Sharon Vleugel is schrijfster, pedagogisch medewerkster kinderafdeling ziekenhuis, leerkracht en blogger op spelspeelspelen.nl. Ze heeft een grote voorliefde voor sensopathisch spel en schrijft al haar ideeën hierover op. Theorie, maar vooral ook veel spelideeën om lekker te spelen, rommelen, knoeien en leren! Spelen met zand, water, klei, verf, scheerschuim en nog veel meer! Sharon woont samen met haar man, peuter (2012) en baby'tje (2014) in Zeeland.