By 12 oktober 2014 Read More →

Blotevoetenpad voor kinderen

Sensopathisch spelen doe je niet alleen met je handen, maar met je hele lichaam. Vandaag een spelidee waar er voornamelijk met de voeten wordt gespeeld. Langzaamaan wordt het nu toch echt herfst en moeten we warmere kleren aan, maar blote voeten kunnen nog wel. Laat kinderen voelen en ervaren met hun voeten, het is erg leuk èn met je voeten voel je dingen anders dan met je handen. Leerzaam!

Het is het makkelijkst om buiten een blotevoetenpad te maken, daar heb je vanzelf vaak al wat verschillende ondergronden. Bestrating, maar misschien ook gras, grind, grond, enz. Ook de koudere lucht aan de blote voeten is een leuke ervaring, plus, je hebt geen rommel binnen, erg handig. Soms kun je ook het pad van binnen naar buiten laten lopen, dan voelen de kinderen eerst binnen de vloerbedekking, de plavuizen of de houten vloer en vervolgens buiten de rest.

Ik heb ervoor gekozen om het pad te maken bij de speeltuin bij ons om de hoek, daar liggen namelijk al heel wat verschillende ondergronden bij elkaar. Verder heb ik bakken gemaakt met daarin verschillende materialen en die op het grasveld neergelegd. Doordat ik het bij de speeltuin maakte konden er ook meer kinderen het pad volgen en was het niet alleen maar voor mijn dochter. Erg leuk om te zien dat bijna ieder kind het toch wel even wil proberen.

blotevoetenpad kinderen

Blotevoetenpad kinderen

Bij onze speeltuin liggen al kunstgras, hout, metaal, gras, tegels en zand redelijk dichtbij elkaar. Veel hoefde er dus niet meer te worden toegevoegd voor een leuk pad. Zoals gezegd heb ik nog wat bakken gevuld en deze op het grote grasveld gezet als overbrugging naar het zand. Je kunt allerlei dingen in de bakken stoppen, ik had gekozen voor, steentjes, sponzen, water en rijst. Ook had ik een stuk noppenfolie neergelegd. Maar je kunt ook denken aan stukjes piepschuim, zachte borstels of schuurpapier. Er is heel veel te bedenken ook een handdoek of een vuilniszak zijn leuk om met blote voeten overheen te lopen.

blotenvoetenpad met kinderen

TIP: Als je even zoekt op internet vind je vast wel een kant en klaar blotevoetenpad in je eigen provincie. Leuk om samen met je kinderen er op uit te gaan!

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Sharon Vleugel is schrijfster, pedagogisch medewerkster kinderafdeling ziekenhuis, leerkracht en blogger op spelspeelspelen.nl. Ze heeft een grote voorliefde voor sensopathisch spel en schrijft al haar ideeën hierover op. Theorie, maar vooral ook veel spelideeën om lekker te spelen, rommelen, knoeien en leren! Spelen met zand, water, klei, verf, scheerschuim en nog veel meer! Sharon woont samen met haar man, peuter (2012) en baby'tje (2014) in Zeeland.