By 23 augustus 2015 Read More →

Ik herken mijn eigen vrouw niet meer!

De telefoon rinkelt op de polikliniek gynaecologie de hele dag door. Aan de andere kant hangt 9 van de 10 keer een vrouw. Heel soms is het een man aan de andere kant van de lijn. Zo ook deze ochtend:

Goedemorgen polikliniek gynaecologie, met Rachel, neem ik de telefoon routinematig aan.

De meneer aan de andere kant van de lijn zucht even diep en vraagt of ik even tijd heb om naar hem te luisteren. Hij heeft namelijk een groot probleem. Natuurlijk meneer antwoord ik, daarom zit ik hier, wat kan ik voor u doen?

Nou, zegt de man, het klinkt misschien absurd, maar mijn probleem is mijn vrouw!
Zij is 30 weken zwanger van ons eerste kind. Ze was altijd een erg lieve vrouw. Leuk, gezellig en begripvol, maar de laatste weken is zij verandert in een monster!!!

Ik herken mijn eigen vrouw niet meer!

Ach die arme man. Het moet wel erg hoog zitten, anders bel je niet.

Kunt u iets specifieker zijn?, vraag ik. Wat voor gedrag vertoont zij precies?

Nou het lijkt wel of ze me niet meer ziet staan, antwoordt hij beduusd. Ze is alleen maar bezig met lijstjes maken en afstrepen en andere babyzaken. Gezellig koffie drinken is er niet meer bij. Ze brengt uren door op de babykamer.
Die IK heb mogen verven, maar waar ik verder totaal geen zeggenschap over heb….

Gaat u verder meneer….

Daarnaast heeft ze van die “buien”. Ze schreeuwt en huilt en schreeuwt weer en huilt weer. En er is helemaal geen reden toe.

Gaat u verder meneer….

En ze eet en eet….Het gaat maar door. Eten voor twee dat lijkt me gezond. Toch niet eten voor een heel elftal??? Er is geen grens. Ze lijkt niet te kunnen stoppen.

En na de derde zak chips, wat denk je… weer huilen. Huilen, huilen en huilen.

Gaat u verder meneer….

Daarnaast vergeet ze alles! Verjaardagen van familie. Verhalen die ik vertel over mijn werk. Eigenlijk vergeet ze alles wat ik vertel. En dat vind ik vreemd mevrouw, want ze weet wel precies wat er in de aanbieding is bij de Prenatal en ook hoeveel zakken chips er nog in huis zijn.

Gaat u verder meneer….

Maar het aller, aller, aller ergste vind ik nog dat ze totaal geen interesse meer in mij toont. Het lijkt wel als ze mij aankijkt, alsof ze dwars door me heen kijkt. Wanneer ik iets vertel, kijkt ze verveeld mijn kant op. Geen idee waar ik het over heb.
Mevrouw, helpppp, wat kan ik doen? Ik wil mijn lieve vrouw terug!

Lieve meneer, bedankt voor de uitgebreide uitleg. Het is mij totaal duidelijk!
Uw vrouw verkeert in een zeer bijzondere toestand. Helaas is er geen pilletje of zalfje die dit probleem voor u kan oplossen.
Uw vrouw lijdt aan:
Het Blije Zwangere Alleen De Baby En Verder Doet Niets Er Meer Toe Virus!
Zij bevindt zich op een roze wolk en u heeft het goed waargenomen, buiten deze wolk is niets meer belangrijk. U inderdaad ook niet.
Zij ontwikkelt zich nu tot mama en daar gaat alle energie nu naar toe. Verjaardagen, werk, het wordt allemaal bijzaak. Inderdaad ook wat u vertelt, hoe belangrijk ook, komt op haar over als gewauwel. En dus een bijzaak.
Zij wil zich voorbereiden op de komst van haar eerste kindje. Ze schift hoofd- van bijzaken en gaat totaal op in haar zwangerschap. U kunt hier niets aan doen.
Laat het op u afkomen. Onderga het gedwee en onthoud goed, het is maar een fase, het is van voorbijgaande aard. De lieverd zal ooit weer terug keren. maar zover is het nu nog lang niet.
Wees een man, sta naast haar zijde en zorg voor die chips!
Verf de babykamer en luister naar het getier en gehuil en weet dat zij een met hormonen gevulde vulkaan is die ieder moment weer kan openbarsten en ja ook om een, in uw ogen, zeer simpele reden.
Maak uw borst maar nat voor de bevalling. Wanneer u haar nu al niet te pruimen vindt, wens ik u zeer veel succes.
Dan volgt nog de heftige kraamperiode. Maar daarna meneer….

Tijden daarna… komt u weer in beeld!
Dan zal uw monster zich beseffen dat zij zonder u nooit van dit prachtige nieuwe leven had kunnen genieten. Dan zal ze u weer dankbaar zijn en terug keren in de gedaante van de lieve vrouw die u zo graag om u heen heeft.


Tot aan de volgende zwangerschap, dan keert het monster in haar terug. In een nog ergere gedaante!

Hallo meneer, bent u daar nog?

Wat zegt u. U wilt de poli urologie voor een sterilisatie ?
Ik verbind u even door.

Fijne dag nog!

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Zwanger en Baby

Auteur:

Rachèl is getrouwd en mama van een peuter en een kleuter. Ze is werkzaam als doktersassistente. Lees meer >>