By 17 juni 2015 Read More →

Jouw bevalling: Hoe ga je om met pijn?

De vraag naar medicinale pijnbestrijding (denk aan ruggenprik, remifentanil en lachgas) tijdens een bevallig, neemt in Nederland ieder jaar toe. Echt gek vinden wij dat niet, want – en we spreken uit ervaring – Hoe je ook bevalt, it’s a hell of a job. Ieder beetje hulp die je daarbij kunt krijgen, is wat ons betreft welkom. Maar voor welke pijnbestrijding ga je kiezen en op welk moment? En wat zijn de voor- en nadelen van die pijnbestrijding?

Bevallen en pijn: hoe ga jij ermee om?

De Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) lanceert de voorlichtingsfilm ‘Jouw bevalling: Hoe ga je om met pijn?’ met unieke animaties die de voor- en nadelen van de meest voorkomende (medicinale en niet-medicinale) pijnbehandelingsmethoden verduidelijken. Hierdoor kun jij als zwangere vrouwen een weloverwogen keuze maken, over hoe jij om wilt gaan met baringspijn. Niet eerder kwamen we zo’n complete film tegen met pijnbehandelingsmethoden speciaal gemaakt voor zwangere vrouwen en hun partner.

Lees ook: wat geeft jou een goed gevoel?

Vier moeders vertellen over hun eigen verwachtingen en hun ervaringen. En met animaties wordt duidelijk uitgelegd wat de voor- en nadelen van de meest voorkomende (medicinale en niet-medicinale) pijnbehandelingsmethoden zijn.

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Zwanger en Baby

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>