Dit geeft mij een goed gevoel!

Twee weken geleden was het me even teveel. Ik trapte in mijn oude valkuil: te perfect willen zijn. Naar aanleiding van de persoonlijke blog die ik schreef, kreeg ik veel lieve reacties. Ik probeer nu ook echt tijd voor mezelf te maken. Dingen te doen die mij een goed gevoel geven en waar ik gelukkig van word. Maar wat zijn die dingen nou?

Tijdens mijn burn-out kreeg ik van een vriendin ‘een schatkist vol geluk‘. In het doosje zitten 52 kaarten met ieder twee tips om gelukkig te worden. Geluk is volgens deskundigen (vaak) niet iets wat je zo maar overkomt, maar waar je je voor moet inzetten. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat je 40 procent van je eigen geluk zelf in hand hebt, 10 procent wordt bepaald door omstandigheden en 50 procent is genetisch bepaald.

Ik pak nu regelmatig een kaartje en denk na over de tips. Ik ben daar inmiddels weer een tijdje mee bezig. Voor mij is het een manier om ook echt stil te staan bij wie ik ben en wat ik doe. En niet meer (bijna blind) door te rennen en te vliegen. Wat geeft mij nu een goed gevoel? Ik merk dat ik dit soms wat kwijt raak. De mooie dingen niet meer zie, omdat alles maar snel-snel moet gaan. Hoe leuk is het dan ook dat ik de opdracht vanuit Kruidvat kreeg om na te denken over wat mij en mijn gezin een goed gevoel geeft.

Goed gevoel

Kruidvat is  Vraag aan mij: welke producten van het Kruidvat Eigen Merk geven mij een goed gevoel? Aangezien Kruidvat bij ons om de hoek zit, kom ik er regelmatig. Ik grijp ook regelmatig naar producten van het eigen merk. De prijs-kwaliteitsverhouding is goed. Ik heb er, naast de gelukskaartjes, nu dus een ‘opdracht’ voor mezelf van gemaakt. Welke momenten geven mij aankomende periode een goed gevoel? Daar maak ik dan een fotootje van met mijn iPhone. Heel leuk om te doen, want zo ben je je ineens veel bewuster van die kleine dingen waar je blij van wordt.

Koop jij ook regelmatig producten van Kruidvat Eigen Merk, die horen bij dingen waar jij een goed gevoel van krijgt? Check dan onderaan dit artikel kan winnen.

Dingen waarvan ik een goed gevoel krijg

Inmiddels heb ik een hele reeks van foto’s gemaakt. Dit vond ik de fijnste momenten.

1# Job gaat voor het eerst op voetbalkamp. Je hebt wellicht de foto van de moeder-kind wedstrijd wel gezien op mijn Instagram-pagina. Ik geniet van een rustige ochtend met een cappuccino en de zaterdagkrant. Heerlijk! Ik haal hem zaterdag aan het begin van de middag oververmoeid, oververhit en met stralende ogen bij de voetbalvereniging op. Als we thuis zijn, geeft Job aan graag in bad te willen. Ik ga op een krukje naast hem zitten, was zijn haren met zijn favoriete stoere piratenshampoo en luister naar de enthousiaste verhalen over alles wat hij heeft meegemaakt. Je ziet wel aan de foto hoe moe hij is. Na het badderen droog ik hem af en ruik nog eens aan zijn haren. De piratenshampoo ruikt naar meloen, maar dat hoeven stoere piraten niet te weten… Dat is voor de moeders 😉  Wat een lekker moment zo met z’n tweetjes!

job na voetbalkamp

2# Met mijn moeder en Job bezoeken we een rommelmarkt. ‘Schatten zoeken’ noemt Job dat. Hij krijgt van mij een euro en gaat ook zelf op jacht. Job koopt van zijn euro een plastic kreeft en een grote piratenvlag voor op zijn hut. Ik scoor een gaaf spelletje van Haba voor 50 eurocent. Blij met onze ‘buit’ gaan we naar huis. We hangen zijn vlag op en spelen het nieuwe spelletje met z’n drietjes. Wat is familietijd toch fijn!

schatten zoeken

3# Samen met mijn lief, cosy een avondje op de bank. Allebei de laatste dagen zo druk geweest met werk en privé-afspraken, dat we totaal langs elkaar heen leven. Een avondje met een glaasje wijn, wat lekkers, kaarsjes aan en ‘Orange Is The New Black’ op tv. Uiteraard gezellig kaarsjes aan.

4# Drukte in huis, dat al ’s morgensvroeg. Ik ben niet zo’n ochtendmens. Vandaag worden er schoolfoto’s gemaakt en meneertje ijdeltuit heeft bedacht dat hij nu juist dát T-shirt aan wil en zijn haar een ‘ enorme kuif’ moet krijgen. Om half 8 is hij klaar. Job heeft met zijn Maximum Power Gel een hanenkam gemaakt en komt die trots showen. Kleine mannetjes worden groot! Wat een heerlijk gevoel dat hij al zo zelfstandig is. En wat fijn ook dat ik die hanenkam nog wat naar beneden kan drukken tot zijn normale ‘Pietje Piekhaar’-kapsel… Haha!

pietje piekhaar

5# Aanstaande vrijdag word ik 40 jaar. 40 Vond ik echt zo bejaard klinken toen ik 25 was. Nu ben ik het bijna en voel ik me geenszins bejaard. Sterker nog, ik geloof dat ik niet eens meer met een 25-jarige wil ruilen. Inmiddels heb ik zoveel dingen ervaren en keuzes gemaakt dat ik (meestal) goed in mijn vel zit. (op die momenten dat ik weer overal ‘ja’ op zeg daar gelaten. ;))
Heb ik natuurlijk weer iets te hard geroepen. Want het weekend erna kwam mijn zusje als een ‘grapje’ met . Tegen rimpels. Weer wat anders dan een bloemetje. Ik moet bekennen dat ik inmiddels aan mijn tweede setje ben begonnen. Ik heb een vrij droge huid en ik merk dat het serum onder mijn dagcrème heel verzorgend werkt. Mijn huid voelt heel lekker zacht. En volgens mij zijn mijn rimpels ook wat vervaagd. Dus thanks sis! Nu nog bij Kruidvat op zoek naar iets voor die blauwe wallen onder mijn ogen. Die gebroken nachten van afgelopen week maken het er niet beter op…

Nicole serum

 

Het vervolg 

Ik geloof dat ik nog even tijdje door ga met het fotograferen van mijn geluksmomentjes. Wat startte als een ‘opdracht’ aan mezelf, is nu iets geworden waar ik gewoon blij van word. Lijkt het jou ook wat? Doe dan mee! En check dan direct de hieronder. Dat zijn twee vliegen in één klap!

Goedgevoelfie

Koop jij ook regelmatig artikelen van Kruidvat Eigen Merk? Doe dan mee aan . Gebruik je ze nog niet, dan is dit de uitgelezen kans om het eens uit te proberen. Laat zien en licht toe van welk Kruidvat Eigen Merk-product jij een goed gevoel krijgt.. Wat moet je doen? 

Maak een selfie met jouw favoriete Kruidvat Eigen merk-product en plaats deze op .

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.