By 14 april 2015 Read More →

Een box: heb je die eigenlijk wel nodig?

Een box is misschien wel het meest vreselijke meubel dat je tijdelijk in huis haalt voor je kindje. De meeste boxen zijn ronduit lelijk. En groot. Een sta in de weg. Zeker als je wat kleiner woont. Dan maar geen box? Dat doen de meeste ouders ook niet. Want een box is over het algemeen veilig, praktisch – zeker als je huis nog niet helemaal babyproof is – en dus eigenlijk een must.

Waarom zou je een box kopen?

We willen allemaal dat onze kinderen in een veilige omgeving kunnen opgroeien. De woonkamer wordt babyproof gemaakt. Voorwerpen of meubels met scherpe randen komen het huis niet meer in. Traphekjes worden gekocht en geplaatst. En zo ook de box.

De meeste mensen gebruiken de babybox als:

  • Extra slaapplek voor je kindje
  • Als praktische verschoningsplek zodat je niet de hele tijd de trap hoeft te rennen
  • Een fijne en veilige speelplek voor je kindje
  • Voor de ontwikkeling van je kind (denk aan omrollen en leren staan)

Box accessoires

Als je dan toch een box in je woonkamer hebt staan, laat die er dan ook maar mooi uitzien. Niet waar? Voor ieder budget is er wel een box te koop. En alle boxen kun je leuk aankleden met een mooi boxkleed. Bij de webshops Bibbelotte en Royalty Kids kun je bijvoorbeeld hele leuke exemplaren vinden. En bij Speelgoed en Spel vindt je veilig babyspeelgoed voor in de box.

Hoe lang staat een box in huis?

Hoe lang de box in huis staat varieert. De een doet de box het huis uit wanneer zijn kind kan kruipen. De ander vindt het juist prettig de box dan nog even te laten staan, omdat het je als ouder net wat meer vrijheid geeft. Je kind zit veilig in de box en jij hebt even je handen vrij. Wanneer de box het huis uit moet? Eigenlijk is daar maar een antwoord op mogelijk. Wanneer je box een grote vergaarbak wordt van rommel, gooi hem dan gerust de deur uit.

Geen box voor je kindje?

Wij konden eigenlijk geen goede reden bedenken om geen box aan te schaffen. Heb jij wel een goede reden? Laat hem dan hier achter, we horen hem heel graag!

Op zoek naar een mooie box? Lees dan ook het artikel: Gaaf! De Ukkepuk Box

wel of geen box voor je kindje

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.