By 4 april 2015 Read More →

Gezonde paaseitjes maak je zo

Pasen is voor ons en vele een feest van samen genieten. Met de kinderen zoeken we eieren bij opa en oma en wordt er altijd flink uitgepakt met speciale recepten en lekkers op tafel. Ik wilde weer eens iets anders dan anders en met een gezonde twist. Ik maakte de worteltaart uit Goed Zoet! Een fijn kookboek van Nanne, waarin je recepten vind waarmee je lekkers kunt bakken zonder suiker. In combinatie met de cake pops die ik vroeger maakte van Bakerella bedacht ik spontaan dit recept. Het is een relatief gezond receptje, want de wortel taart alleen al kun je zelfs als ontbijt eten. Veel plezier in de keuken!

gezonde paaseitjes

Dit recept is voor ongeveer 55 eitjes.

Je hebt nodig:

  • 1 worteltaart (recept worteltaart zelfgemaakt of gekocht)
  • 1 bakje philadelphia roomkaas
  • 1 halve citroen, het sap daarvan.
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 1 theelepel stevia poeder
  • 1 eetlepel honing
  • 300gram pure chocolade, Swiss Noir 72% Cacao

Koop versiering voor de eieren naar smaak of doe zoals ik en koop:

  • K3 hagel, Pure Hagelslag Intens 60% van De Ruijter en Kokos vlokken. Je zou ook nog kunnen denken aan nootjes of gedroogde dunne sinaasappel schilletjes. ^_~

Je maakt ze zo:

Als je de wortel taart maakt vind je HIER het recept, of als je hem hebt gekocht kun je verder lezen.

Doe je taart in een mengkom en verkruimel de taart fijn. Nu ga je het glazuur maken dat de taart gaat binden zeg maar. Doe hiervoor in een andere kom de philadelphia, het sap van de halve citroen, de stevia en de honing. Roer dit goed door en meng dit dan door de wortel taart kruimels. Doe dit tot het een samenhangend deeg wordt.

Dan ga je er eitjes van rollen tussen je handen. Doe dit door eerst een balletje te rollen en dan wat meer druk uit te oefenen aan een kant zodat je een mooie ei vorm krijgt. Je kunt ze zo klein of groot maken als je zelf wilt. Ik maakte ze tussen de 1 en 3cm. Leg ze dan op bakpapier en dek ze af met folie. Laat ze dan minstens 15 minuten in de vriezer opstijven. Smelt ondertussen de chocolade in een pan of kom. Dit doe je door je pannetje in een badje heet water te stoppen (au-bain-marie heet dat). Zet de versiering van de eitjes klaar in schaaltjes. Zet een platte schaal klaar met daarop wat bakpapier, hier gaan straks de eitjes op. Leg een (vlees)vork klaar en een lange dunne lepel en of saté prikker. Dit heb je nodig om straks de eitjes mee uit de pan met chocolade te vissen. Als de eitjes hard genoeg zijn geworden en je chocolade egaal is gesmolten, kun je beginnen.

paaseitjes maken

Pak eitje voor eitje en haal die door de chocolade en zet ze rechtop in de met bakpapier beklede schaal. Let nu op! De eitjes die je al hebt gedoopt in de chocolade moet je versieren met de versiering vlak voordat ze helemaal opgedroogd zijn. Anders blijft er niks meer aan plakken. ^_~ Dus na ongeveer 6 eitjes dopen in de chocolade kun je de eerste pakken om te versieren en zo verder. Als je alle eitjes hebt bekleed ben je klaar. Je kunt ze denk ik het best bewaren in de koelkast en een 15 minuutjes voor het serveren even uit de koelkast halen.

Vrolijk pasen!

Groetjes en liefs, Mijntje

chocolade paaseitjes maken

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Pasen

Auteur:

Jasmijn woont samen met haar twee (b)engeltjes van kinderen in het sfeervolle Baarn. Ze is gek op van alles: vintage, rommelmarkten, dansen tot bordspelletjes en computerspelletjes, lezen, reizen en nog veel meer. Jasmijn heeft een passie voor alles wat er in en om de keuken gebeurt, een Foodie in hart en ziel. Als het eten nog niet op is, dan heeft ze het al over het maken van nieuwe dingen.