By 11 oktober 2018 Read More →

Tips voor uitjes in de herfstvakantie 2018

Nog eventjes en dan hebben we alweer herfstvakantie. Wat zijn de weken sinds de zomervakantie omgevlogen! Dit jaar hebben we geen plannen om weg te gaan, maar een dagje uit zit er zeker wel in. Op zoek naar de leukste uitjes voor de herfstvakantie 2018 dus! 

We hebben heel veel leuke dingen verzameld en hier is de keuze nog niet gemaakt. En check ook zeker deze winactie even!

Herfstvakantie uitjes 2018

Beeld en Geluid organiseert  van zaterdag 13 t/m zondag 28 oktober een aantal masterclasses en meet & greets met de acteurs van de jeugddramaserie SpangaS. Zo krijgen bezoekers acteertips van de acteurs en is er een leuke quiz. Ook kunnen ze in een workshop zelf een scène uit de serie naspelen en versieren ze een decorstuk dat gebruikt gaat worden in komend televisieseizoen.

Terwijl de kinderen een masterclass met de acteurs bijwonen, kunnen ouders in gesprek gaan met de makers. Steef Hupkes, conrector Damstra in de serie, ontvangt elke keer twee makers, zoals de hoofdschrijver, een online content redacteur of de dramaturg. Zij vertellen over de keuzes die zij maken bij de onderwerpen en het belang van identificatie en rolmodellen. De makers gaan niet alleen het gesprek aan met elkaar, maar juist ook met het publiek in de zaal.

Meer informatie:  www.beeldengeluid.nl

Concert kinderpopster Dirk Scheele

Wie kent hem niet? Kinderpopster Dirk Scheele tourt tijdens de herfstvakantie exclusief langs 5 Nederlandse popzalen. De kinderpopster speelt zijn leukste en bekendste kinderliedjes tijdens een echt popconcert voor iedereen vanaf 2 jaar. In deze solovoorstelling speelt Dirk Scheele er een heleboel uit zijn enorme repertoire. Alle genres komen voorbij, van rock & roll en blues, tot pop en wereldmuziek. Maar dan op z’n Dirks natuurlijk. Verzoeknummertjes? Kom maar op! Z’n leukste liedjes is een vrolijk popconcert vol meezingers voor het grote en kleine kinderpubliek vanaf 2 jaar.

Doe mee? Win 2x 4 kaarten voor concert van Dirk Scheele

  • wo 17 okt 2018, 15:30, Mezz Breda
  • zo 21 okt 2018, 14:00, Paard Den Haag
  • ma 22 okt 2018, 15:00, TivoliVredenburg Utrecht
  • do 25 okt 2018, 12:30, Patronaat Haarlem
  • vr 26 okt 2018, 13:00, Bibelot Dordrecht

Voor meer informatie en tickets: www.dirkscheele.nl

Dino’s in Burgers’ Zoo

Van 29 september tot en met zondag 28 oktober 2018 organiseert Burgers Bush het evenement Dino’s in the Zoo. Meer dan 50 reusachtige brullende en bewegende dinosaurussen doemen overal op, verspreid door het hele dierenpark. Het grootste exemplaar is een indrukwekkende Brachiosaurus met een lengte van maar liefst 12 meter.
Meer dan 50 dinosaurussen
De Tyrannosaurus rex (9 meter) ontbreekt natuurlijk niet als één van de meest gevreesde roofdieren uit de hoogtijdagen van de dinosaurussen. Net zo min als de Brachiosaurus (12 meter), een vreedzame planteneter van reusachtige afmetingen. Of de kenmerkende Triceratops (9 meter), die met zijn drie geduchte scherpe hoorns voor op de kop wel wat weg heeft van de hedendaagse neushoorns. De vliegende Pterodactyls (4 meter) of de zwemmende Plesiosaurussen (4 meter) illustreren de complete heerschappij van deze oerreptielen ter land, ter zee en in de lucht in het Mesozoïcum.
foto Koninklijke Burgers’ Zoo
Interactief educatief programma
Van 13 tot en met 28 oktober 2018 verzorgen dierentuingidsen dagelijks om 10.00 uur een dinosaurus-gerelateerde rondleiding, waarbij specifieke kenmerken van dinosaurussen vergeleken worden met reptielen en vogels die nu nog leven. In de Bush staat in dezelfde periode dagelijks van 11.00 tot 13.00 uur een infotafel over dinosaurussen. Op de route langs de dinosaurussen staan diverse informatieborden over deze reusachtige reptielen. Tenslotte kunnen kinderen ook gratis een dinosaurus-speurtocht bij de informatietafel meenemen.
Bezoekers betalen het normale tarief; abonnementhouders zijn gratis.
Voor meer informatie check: www.burgerszoo.nl/dinos

Weg naar een onbekende bestemming

Hou je van een (klein)avontuur? Boek een autoreis bij srprs.me! Je geeft aan hoe lang je op pad wilt, naar hoeveel bestemmingen en met wie. De rest wordt geregeld. De kraskaart waarmee je de complete route onthult, valt in de week voor vertrek op de deurmat. Om het spannend te houden onthul je op de dag van vertrek zelf de bestemming waar je heen gaat. Spannend avontuur samen met je kinderen beleven!

Meer informatie: srprs.me

LEGO World

Deze herfstvakantie vindt het grootste LEGO evenement ter wereld weer plaats in Utrecht. Van 18 tot en met 24 oktober 2018 wordt de Jaarbeurs omgebouwd tot één groot LEGO paradijs. 35.000m2 speelplezier met bijna 6 miljoen LEGO-steentjes in Jaarbeurs Utrecht

Een LEGO wereld voor elke fan!
Hoogtepunten van LEGO World 2018 zijn onder meer de langste LEGO-treinbaan ter wereld, die maar liefst 4 kilometer lang is en een kwart van de totale beursvloer beslaat. Er is een levensgrote én bestuurbare Bugatti Chiron te bewonderen, gebouwd met 1.000.000 LEGO Technic-elementen en uitsluitend aangedreven door motoren van het LEGO Power Function-platform. Daarnaast zijn er 70 verschillende LEGO play area’s waar je zeven dagen levensgrote LEGO-bouwwerken kunt bewonderen, Ninjago trucs kunt oefenen, naar hartenlust kunt knutselen en nog veel, veel meer.

Er is niet alleen veel te zien, er is ook veel te leren. Met behulp van LEGO Boost kunnen kinderen bijvoorbeeld hun eerste stappen zetten in computer-coderen, en hun eigen LEGO-robot tot leven wekken.  Ook kan er meegebouwd worden aan modellen van filmiconen, kun je inspiratie opdoen bij de bouwwerken van 80 geselecteerde AFOL’s (Adult Fans Of LEGO), meedoen aan bouwwedstrijden of het Nederlands Kampioenschap LEGO Bouwen via Intertoys (tot 13 jaar).

‘For kids only’ activiteiten
Kinderen van alle leeftijden kunnen zich vermaken tijdens de ‘for kids only’ activiteiten. Zo kunnen zij onder andere auditie doen voor een stemrol in The LEGO Movie 2 (verschijnt februari 2019), karten op een Go Kart Racing circuit, de interactieve klimmuur beklimmen, optredens van de LEGO Friends Girls bijwonen en even bijkomen in de LEGO bioscoop.

Voor meer informatie en tickets (tip: koop die vooraf!): legoworld.nl 

Halloween in Kinderpretpark Julianatoren 

Op alle openingsdagen van 12 t/m 28 oktober is het een héél klein beetje griezelig bij Kinderpretpark Julianatoren. Maar vooral heel gezellig! Want als de eerste blaadjes van de bomen vallen is het tijd voor Halloween. Het park is daarom prachtig versierd. Kom verkleed en show je outfit op de Griezelcatwalk en maak kans op te gekke prijzen. Spook mee bij Jul’s Griezelfeest. Maak een tocht door het Griezeldoolhof, gemaakt van stro, waarin echte griezels ronddwalen. Dans de griezelpassen mee met Julia tijdens haar Halloween Dansles. En griezel samen met Meneer Kaasgaaf, Mevrouw Suikerspin, Jul & Julia tijdens de Spookshow ‘De spoken van Griezelstijn’.

Voor meer informatie zie: www.julianatoren.nl

Op pad met de digitale boswachter

De herfst vinden wij een heerlijk seizoen. We trekken er dus ook regelmatig op uit in onze prachtige omgeving. Nederland heeft een aantal prachtige bossen te vinden die zich perfect lenen voor een herfstwandeling. Denk aan het Speulder- en Sprielderbos, de Veluwse Posbank en het Bunderbos. En de smartphone kan zeker mee, want diekan dienen als digitale boswachter. In de appstore zijn verschillende apps te vinden die de natuurbeleving verrijken waardoor de natuur voor kinderen nog toegankelijker wordt. Een leuke tip: Los in ‘t Bos (iOS).

De leukste uitjes en activiteiten voor de kinderen in de herfstvakantie 2018. Je leest ze hier. #herfstvakantie #uitjesmetkinderen #uitjes

De leukste uitjes en activiteiten voor de kinderen in de herfstvakantie 2018. Je leest ze hier. #herfstvakantie #uitjesmetkinderen #uitjes
De leukste uitjes en activiteiten voor de kinderen in de herfstvakantie 2018. Je leest ze hier. #herfstvakantie #uitjesmetkinderen #uitjes
[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit, Thema

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.