Leuke uitjes voor in de zomervakantie 2018

De broodtrommels en schooltassen kunnen weer in de kast. Jaaa, na een hectische eindsprint op school is het eindelijk VAKANTIE!! Mocht je zin hebben om erop uit te gaan hebben we wat tips voor je verzameld.

Uitjes voor in de zomervakantie 2018

# World of Dinos

In de jaarbeurs in Utrecht kun je van 7 juli t/m 2 september de grootste Dino Expo van Europa bewonderen! Tijdens de interactieve route die zo’n 1,5 uur duurt kom je langs levensgrote replica’s van dino’s zoals bijvoorbeeld een reusachtige Tyrannosaurus rex. De expo is onderverdeeld in werelddelen waar je meer komt te weten over hoe de Dino’s vroeger leefden.

Tickets en meer info vind je op: World of Dinos 

#Maritiem Museum Rotterdam

Alle hens aan dek! In het zomerprogramma van het Maritiem Museum wordt je uitgedaagd om je mouwen op te stropen en mee te werken op de schepen en in het museum. Je kunt het familieprogramma combineren met een bezoekje aan de tentoonstellingen in het museum, zoals de Offshore Experience(8+), waar je je aan boord waant van een boorplatform op volle zee. Of ga op ontdekkingsreis in Expeditie Knappe Koppen met astronaut André Kuipers. Ook de kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons is de hele zomer voor alle jonge avonturiers geopend.

Meer informatie vind je op: Maritiem Museum

# Duinen Zathe Appelscha

Een super leuk, overzichtelijk en betaalbaar dagje uit kun je hier beleven. Een indoor apenkooi, glijbanen, achtbanen, spookhuis, er is van alles te beleven. Maar het aller leukste vind ik dat ze vanaf 2017 het Verkeerspark Assen hebben overgenomen. Dus je kunt hier nu van alles leren over het verkeer en in je trapauto je rijbewijs halen!

Kijk hier voor meer informatie.

# Archeon

Stap midden in de geschiedenis en ontdek hoe het vroeger was. De gebouwen, hutten en huizen hebben echt in ons land gestaan of staan er nog steeds. Ga door de tijd van pre historie, Romeinse tijd,en de Middeleeuwen. Breng een bezoek aan het  Romeins Museum en ontdek de échte vondsten uit Zuid-Holland.

Meer informatie vind je hier.

# Sprookjeswonderland Enkhuizen

Een soort Efteling maar dan voor kleinere kinderen. Betoverende sprookjes, attracties, speeltuin en zelfs een kinderboerderij. Hier vermaak je je makkelijk de hele dag.

Voor meer informatie klik hier.

# Blote voetenpad en klimbos

Een keer wat anders! Maak een wandeling over een speciaal aangelegd blote voetenpad. Op een blote voetenpad loop je een korte wandelroute, een parcours, over verschillende soorten ondergrond. Voor kinderen zijn vooral de paden met de modderplassen heel leuk, en de andere avontuurlijke elementen zoals de touwladder, evenwichtsbalk, bungelbak en uitkijktoren. Kijk hier voor een pad in jouw buurt.

Voor wat meer avontuur kun je ook een klimbos bezoeken. Hoog in het bos kun je je grenzen verleggen onder professionele begeleiding. Er zijn 4 verschillende locaties die ieder uniek zijn.

Meer informatie vind je op Klimbos.

Geniet van de vakantie! Want voor je het weet is het alweer stressen om s ochtends op tijd op school te komen met gevulde lunchtrommels. 😉

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit

Auteur:

Brenda van Bindsbergen is moeder van Thomas (2006) en Sophie (2008). Dol op tijdschriften, tijgerprint en thee. Brenda schrijft over haar (soms chaotische, maar nooit saaie) leven als gescheiden moeder.