Gratis uitje op de boerderij tijdens Tweede Pinksterdag

De weg naar de boerderij die we willen bezoeken op de Campina Open Boerderijdagen is smal en slingerachtig. Auto’s kunnen elkaar praktisch niet passeren. We rijden langs prachtige huizen, langs druk bezette horecagelegenheden, langs andere toeristische trekpleisters. Dit is het piepkleine dorpje Nigtevegt in het uiterste noordwesten van de provincie Utrecht…

Het is hier rustig en vredig, het lijkt bijna het einde van de wereld. Toch rijden we nog wat verder. Want onze toeristische trekpleister behoort toe aan Cor Veldhuisen. Hij is melkveehouder. Vandaag toont hij zijn prachtige werkplek aan iedereen die er maar iets over wil weten. Tijdens deze eerste editie van de Campina Open Boerderijdagen is hij namelijk één van de boeren die een uitgebreide rondleiding geeft. En vertelt hij honderduit over zijn 101 zwartbonte Holstein-koeien. Op Tweede Pinksterdag volgt er een tweede editie op een groot aantal boerderijen verspreid over Nederland.

>> Ook in 2015 en 2016 bezochten we al de Open Boerderijdagen

Leuke weetjes over de boerderij

Op dit prachtige plekje dat gevoelsmatig bijna aan het eind van de wereld lijkt te liggen, bestiert boer Cor zijn melkveehouderij met zichtbaar veel plezier. Dat blijkt wel door de interessante rondleiding tijdens deze Campina Open Boerderijdagen. Ontzettend leuk om zo een kijkje te kunnen nemen bij het reilen en zeilen op een boerderij.

Op tweede Pinksterdag kun je gratis een bezoekje brengen aan één van de deelnemende boerderijen van de Campina Open Boerderijdagen. Laat je informeren over hoe een boerderij werkt, doe mee aan een van de vele leuke doe-activiteiten en proef uiteraard wat lekkers bij de zuivelbar.

Boer Cor vertelt tijdens de rondleiding dat zijn bedrijf beschikt over ruim 50 hectare grasland. Terloops meldt hij eveneens dat er gisteren een kalfje geboren is. Die gaan we uiteraard even bekijken in een kleine, afgeschermde ruimte in de immense stal. Over de stal gesproken: die is verder vrijwel leeg. De koeien van boer Cor lopen namelijk heel bewust, zo veel mogelijk buiten. “De koe hoort in de wei, zo vinden wij. We streven er naar om ze 96 procent van de tijd buiten te hebben staan.”

Zelfs de dierenarts van boer Cor vertelt een en ander. Bijvoorbeeld waarom koeien herkauwen, legt uit hoe de vier magen van een koe werken en laat zien hoeveel een koe eet om melk te kunnen geven. Job luistert aandachtig en geniet volop. Onze zoon, dol op feitjes en weetjes, krijgt genoeg informatie te horen. En dat is handig, want daarmee kan hij straks zonder al te veel moeite de koe-quiz invullen. Waarmee alle kinderen uiteindelijk aan het eind een echte koeienmedaille ontvangen. Leuk!

Naast alle toehoorders (een uitgebreid gezelschap van zowel jong als oud) is er één hele bijzondere vragensteller in ons midden. Olympisch kampioen Epke Zonderland is ook aanwezig en stelt allerlei geïnteresseerde vragen over dit boerenbedrijf. Job spot hem al snel en glundert van oor tot oor. Dat zie je hieronder wel. 😉

Op tweede Pinksterdag kun je gratis een bezoekje brengen aan één van de deelnemende boerderijen van de Campina Open Boerderijdagen. Laat je informeren over hoe een boerderij werkt, doe mee aan een van de vele leuke doe-activiteiten en proef uiteraard wat lekkers bij de zuivelbar.

Er valt ook veel te doen op de Campina Open Boerderijdagen

Tijdens de Campina Open Boerderijdagen zijn er volop leuke doe-activiteiten voor allerlei leeftijden te doen. Er is bijvoorbeeld een boeren stormbaan, je kunt melkbussen heffen, schminken, een sprintbaan, (houten) koeien wachten om gemelkt te worden en uiteraard valt er het nodige lekkers te proeven bij de zuivelbar.

Op tweede Pinksterdag kun je gratis een bezoekje brengen aan één van de deelnemende boerderijen van de Campina Open Boerderijdagen. Laat je informeren over hoe een boerderij werkt, doe mee aan een van de vele leuke doe-activiteiten en proef uiteraard wat lekkers bij de zuivelbar.

Op tweede Pinksterdag kun je gratis een bezoekje brengen aan één van de deelnemende boerderijen van de Campina Open Boerderijdagen. Laat je informeren over hoe een boerderij werkt, doe mee aan een van de vele leuke doe-activiteiten en proef uiteraard wat lekkers bij de zuivelbar.

Over lekkers gesproken; wij kregen van Campina een prachtig oud, houten krat gevuld met allerlei leuks en lekkers om mee te picknicken. Lekker liggend op ons picknickkleed in het hoge gras, met uitzicht op de koeien in de wei, zonnetje erbij en wat eten en drinken. Ik vraag me af: dit is dan misschien wel bijna het einde van de wereld, het lijkt bijna wel het paradijs…

Op tweede Pinksterdag kun je gratis een bezoekje brengen aan één van de deelnemende boerderijen van de Campina Open Boerderijdagen. Laat je informeren over hoe een boerderij werkt, doe mee aan een van de vele leuke doe-activiteiten en proef uiteraard wat lekkers bij de zuivelbar.

Campina Open Boerderijdagen gratis uitje Tweede Pinksterdag

Vind jij het ook leuk om samen met je kids (gratis) een kijkje te nemen op een boerderij? Dat kan! Op Tweede Pinksterdag (21 mei 2018) wordt er nóg een editie van de Campina Open Boerderijdagen gehouden. Er zijn nog heel veel leuke boerenfamilies in Nederland die meedoen aan dit enorm toffe initiatief voor jong en oud.

Kijk hier voor de deelnemende boerderijen

MoodKids is uitgenodigd door Campina om de Campina Open Boerderijdagen te bezoeken.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Er op uit, Thema

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.