Uitjes kerstvakantie 2017

De kerstvakantie staat weer voor de deur. Heerlijk om weer even vrij te zijn en tijdens deze gezellige dagen te genieten van elkaar. Mocht je zin hebben om er op uit te gaan, bekijk dan onze tips even.

Mijn favoriete uitje (traditie!) is kijken naar de mooie kerstshow van de Intratuin in Duiven. Al die mooie huisjes, treinen en lampjes en kerst versiering. Ik hou ervan! Fijne vakantie!

Uitjes kerstvakantie 2017

#Meesterwerken vervalsen op kunstbeurs This Art Fair

Waar moet je precies op letten als je een werk vervalst? Hoe lijkt het zo echt mogelijk? En hoe verkoop je een vals werk? Van 27 tot en met 30 december 2017 vindt de vijfde editie plaats van This Art Fair. Daar tonen 120 kunstenaars met én zonder galerie hun werk. Voor het eerst biedt This de jongste bezoekers gedurende de beurs een vrij toegankelijk educatief programma. Onder leiding van multidisciplinair kunstenaar Maarten Bel gaan kinderen, met een flinke knipoog, moderne en hedendaagse meesterwerken uit de kunst vervalsen. Zo komen ze in aanraking met begrippen zoals authenticiteit, originaliteit, creativiteit en auteurschap.

Kinderen tot 12 jaar bezoeken de beurs en het programma gratis. Ouders betalen € 12,50 (voorverkoop) of € 14,50 voor een entreebewijs.

Voor meer informatie: www.thisartfair.nl
# Amsterdam Light Festival
Het centrum van Amsterdam verandert van 30 november 2017 tot en met 21 januari 2018 weer in het grootste openlichtmuseum ter wereld. Tijdens de zesde editie van Amsterdam Light Festival verlichten kunstwerken en installaties van hedendaagse kunstenaars, designers en architecten de Amsterdamse grachten en het Marineterrein Amsterdam. Zoals elk jaar is het festival zowel vanaf het water als het land te bewonderen.
Kijk voor meer informatie op: Amsterdam Light Festival 

copyright-janus-van-den-eijnden

# Winterpaleis het Loo

Vanaf 16 december t/m 7 januari haalt museum Paleis Het Loo de mooiste serviezen, tafelstukken, glas en kristal uit de kast van alle eerdere edities van ‘Winterpaleis Het Loo’. Vanwege de aanstaande renovatie is het voorlopig de laatste keer dat de kerstopstelling met gedekte tafels en versierde kerstbomen in het paleis is te zien. Voor de kinderen is er op het stallenplein een echte schaatsbaan gemaakt.  Kijk voor meer informatie op de site van Paleis Het Loo.

#Grootbeeldfilm ‘Sammy’s Avonturen’ vanaf 19 december in Omniversum

Vanaf dinsdag 19 december draait de grootbeeldfilm Sammy’s Avonturen in Omniversum. Voor het eerst zijn de spannende, vrolijke en ontroerende belevenissen van het zeeschildpadje te bewonderen op het 840 m² grote koepelscherm van de Haagse bioscoop. Een bijzondere en grootse (kerst)ervaring voor jong en oud. De vijftig jaar oude, goedmoedige zeeschildpad Sammy kijkt terug op zijn enerverende leven. Samen met zijn boezemvriend Ray beleefde hij vele spannende, vrolijke en ontroerende avonturen.
Voor meer informatie kijk op www.omniversum.nl
 

# Een magische avond tussen de dieren

Laat je betoveren door een magisch DierenPark Amersfoort in het donker. Kom jij 27, 28, 29 en 30 december meegenieten van de magische avond tussen de dieren?
Voor meer informatie: DierenPark Amersfoort

# Dummie de Mummie dag

Op zondag 10 december is er een feestelijke Dummie de Mummie dag in het Rijksmuseum van Oudheden. Deze dag staat helemaal in het teken van Dummies avonturen met een tamme Egyptische krokodil. Daarover gaat het gloednieuwe boek Dummie de mummie en het geheim van Toemsa van Tosca Menten.
Kijk op de website voor meer informatie: www.rmo.nl

# Legoland Discovery Centre

Het is alsof je zojuist in de grootste LEGO doos ooit bent gesprongen. Meer dan 4 miljoen LEGO stenen op 2800 vierkante meters om mee te spelen en van te genieten. Bouw en begrijp, ontdek en realiseer! Beleef een opwindende reis door de kleurrijke wereld van LEGO waar fantasie en creativiteit geen grenzen kent. Vanaf Legoland Discovery Centre is het slechts een klein stukje lopen naar SEA LIFE Oberhausen. Bezoekers kunnen zich hier bij 50 aquariums vergapen aan de mysterieuze onderwaterwereld. Een leuke manier om meer te weten te komen over de meer dan 5.000 verschillende soorten zeedieren die hier leven, waaronder haaien, otters, roggen en zeeschildpadden.

Een voordelig combiticket voor LEGOLAND Discovery Centre en SEA LIFE is online verkrijgbaar op www.legolanddiscoverycentre.de of www.sealife.de

# Winterweken in Madurodam

Beleef een magische winter in Madurodam tijdens de Winterweken! Geniet van schitterende lichtjes, besneeuwde kerstbomen en winterse taferelen in een deel van de miniatuurstad. De Elfstedentocht? Die gaat hier sowieso door! Het sneeuwt zelfs in de miniatuurstad.  Je bezoekt de Winterweken van 9 december tot en met 7 januari. Kijk hier voor meer informatie.

# Bioscoop

Of ga gezellig naar de Bioscoop! Dit zijn de nieuwste films.
Familie Slim
Een leuke familiefilm die draait om Max Slim, de jongste van het uitvindersgezin familie Slim. Max voelt zichzelf in de schaduw staan van zijn familie, omdat zowel zijn vader (Harry Piekema), moeder (Tatum Dagelet) als zijn zus (influencer Sara Dol) elk jaar minstens één prijs op het uitvindersfestival Inventicon winnen.Maar dan wordt Max’ familie ontvoerd. Nu zal Max om zijn familie te redden echt een uitvinding moeten maken die wel werkt…

Coco

Disney-Pixar’s Coco is één groot muzikaal en kleurrijk spektakel, dat families uit alle generaties met elkaar verbindt. Ga samen met Miguel en zijn hond Dante op een onvergetelijk avontuur naar een wereld vol knotsgekke buitenbeentjes. Vanaf 29 november barst het feest los!
Kapitein Onderbroek
Deze rebelse en ondeugende comedy voor het hele gezin vertelt het verhaal van twee fantasierijke lolbroeken, Sjors en Harold. Als ze hun schoolhoofd hypnotiseren, denkt hij dat hij de overenthousiaste, maar niet al te snuggere superheld Kapitein Onderbroek is. Maar deze grap van Sjors en Harold loopt al snel helemaal uit de hand…
Kijk hier voor meer films en informatie.

# Brandweer LEGO voorstelling

Bij Veiligheidsmuseum Pit in Almere is dit jaar weer een Brandweer LEGO tentoonstelling tijdens de kerstvakantie met nieuwe incidenten en een nieuwe puzzeltocht. Hierdoor ontdekken bezoekers van alle leeftijden op een interactieve manier wat er allemaal bij het werk van de brandweer komt kijken. In de tentoonstelling worden meer dan 100.000 LEGO steentjes gebruikt. Ook dit jaar zijn er weer mooie Brandweer LEGO prijzen te winnen.
Kijk voor meer informatie op de website van Pit Veiligheid.
 

# Rijksmuseum van Oudheden

Tijdens de kerstvakantie (23 december 2017 t/m 7 januari 2018) kan iedereen komen knutselen, speuren en kleuren in het Rijksmuseum van Oudheden, in het teken van de tentoonstelling over Nineveh. Dat was drieduizend jaar geleden de hoofdstad van het machtige Assyrische rijk, in het oude Nabije Oosten. Kleitabletten boetseren, schrijven in spijkerschrift en een wereldstad bouwen met Kapla kan in de Tempelzaal – de centrale hal van het museum. Daar is bovendien drie keer per dag een lichtshow te zien op de Egyptische tempel. In de tentoonstelling ‘Nineveh – hoofdstad van een wereldrijk’ kunnen kinderen speuren met een speciale kinder audio toer. Alle activiteiten zijn gratis bij een bezoek aan het museum. Kijk voor meer informatie en openingstijden tijdens de feestdagen op de site van het Rijksmuseum van Oudheden.
[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Kerst, Vakantie, Er op uit

Auteur:

Brenda van Bindsbergen is moeder van Thomas (2006) en Sophie (2008). Dol op tijdschriften, tijgerprint en thee. Brenda schrijft over haar (soms chaotische, maar nooit saaie) leven als gescheiden moeder.