Leuke Sinterklaas activiteiten om samen je kids te doen

Loopt bij jullie thuis de spanning ook alweer op? Fijn hè dat Sinterklaas weer in ons koude kikkerlandje is. Het Sinterklaasjournaal wordt hier alweer druk bekeken. Zelfs nu ook mijn jongste van ‘het geloof’ af is.

Er wordt druk nagedacht over verlanglijstjes, surprises voor klasgenootjes en wie weet gaan we toch nog een sint-uitje meepakken. Omdat ik nog niet zo goed afscheid kan nemen van al het Sinterklaas-geweld. Er zijn weer leuke Sinterklaas-activiteiten in Nederland. We hebben aardig wat persberichten ontvangen. We hebben een aantal leuke uitjes voor je op een rij gezet.

Mocht je iets missen wat er volgens jou absoluut op moet staan, laat je het ons dan weten? Mail dan naar [email protected]

>> Meer Sinterklaas inspiratie? Kijk voor lekkere recepten, knutselideeën et cetera op deze overzichtspagina

Leuke Sinterklaas activiteiten 2017

# Red jij pakjesavond? bij het Maritiem Museum Rotterdam

Vanaf 18 november is Sinterklaas weer in het land en is er van alles te doen in het Maritiem Museum Rotterdam. Op de kinder-doe-expo Professor Plons zijn chocoladeletters verdwenen en is de hulp van kinderen hard nodig om deze terug te vinden. Het museum organiseert een workshop waarin kinderen een nieuwe pakjesboot ontwerpen voor Sinterklaas en de échte Pakjesboot 12 is tijdelijk te gast in de Maritiem Museum Haven. Er is een Pieten Circus Workshop waarbij kinderen, net als pieten, leren om op de dakrand te lopen en schoorstenen te beklimmen. Genoeg te doen en te zien!

Kijk voor meer informatie en alle activiteiten op: Maritiem Museum 

# Pietenhuizen

De afgelopen jaren brachten Nicole en Job ieder jaar een bezoekje aan ’t Pietenhuis in Harderwijk. Daar valt namelijk veel te beleven. Klimmen op daken en pakjes bezorgen, pepernoten bakken, knutselen, de pietenbedjes bekijken, een pietenkraag maken, luisteren naar een voorleesverhaal in de kamer van Sinterklaas, een leuke voorstelling bekijken en ga zo maar door.

In Nederland zijn er verschillende pietenhuizen o.a. in Leeuwarden, Oosterhout, Utrecht.

 

# Sinterklaasconcert Den Haag

De Sint blijkt naast razendsnel verhalenverteller
een niet onverdienstelijk verhalenverteller
Hij vertelt over zijn tocht met de boot over zee
en neemt ons op zijn verre reizen mee
Muziek met sinterklaasliedjes ertussendoor,
gezongen door kinderen en orkest in koor
Het Residentie Orkest met de Sint,
dat is iets wat je nergens anders vindt!
Zing je op 26 november gezellig mee met het Sinterklaasconcert? Geschikt voor alle leeftijden.
Dit jaar met nog meer meezingliedjes voor groot en klein! Het Sinterklaasconcert is op zondag
zo 26 nov, 11.00 uur in Zuiderstrandtheater, Den Haag
Kijk voor meer informatie op: Het Sinterklaasconcert 

# Zie ginds komt de stoomboot bij het Scheepvaartmuseum!

Op zondag 19 november rond 11.30 uur komt Sint Nicolaas in Amsterdam bij Het Scheepvaartmuseum aan in een echte stoomboot! Je kunt de intocht van de Sint en zijn Pieten goed zien vanaf de kade naast het museum. In Het Scheepvaartmuseum zijn de hele dag extra familieactiviteiten. Het wordt koud zondag, de warme chocolademelk staat klaar in het museumrestaurant.

Kijk voor meer informatie op de website van het Scheepvaartmuseum

# Pieten, pakjes en pepernoten: Pietendorp in het buitenmuseum

Op zaterdag 25 november, zondag 26 november en zondag 3 december is het zo ver, Pietendorp in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Havenpieten, Muziekpieten, Schoolpieten, vliegende Pietenracepieten en Pakhuispieten, ze zijn er allemaal weer bij. Huizen vol pakjes en een pepernotenbakkerij die op volle toeren draait. Je kunt aan verschillende activiteiten meedoen.

Kijk voor meer informatie op de website van het Zuiderzeemuseum

Weet jij nog leuke Sinterklaas activiteiten, die je bij ons mist? Laat je het ons dan weten? Reageer op onze Facebookpagina of mail naar [email protected] 

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Sinterklaas, Er op uit, Thema

Auteur:

Brenda van Bindsbergen is moeder van Thomas (2006) en Sophie (2008). Dol op tijdschriften, tijgerprint en thee. Brenda schrijft over haar (soms chaotische, maar nooit saaie) leven als gescheiden moeder.