By 16 oktober 2017 Read More →

Helpen jullie mee? Overzicht van de leukste indoor speeltuinen

N.a.v. mijn artikel over de voor- en nadelen van de indoor speeltuin reageerden jullie op dit Facebook-bericht met binnen speelparadijzen die de moeite waard zijn. Ik heb ze (eindelijk) op een rij gezet. Met wat aanvullingen uit mijn omgeving.  Maar het zijn er nog niet zoveel. Het lijkt me dat er nog veel meer de moeite waard zijn. Wie helpt mee?

Ben jij van mening dat er één mist, laat het me dan weten onder dit Facebookbericht of per mail redactie(@)moodkids.nl. Geef ook even aan waarom jij het een leuke speeltuin vindt. Vul ik de lijst aan.

De leukste indoor speeltuinen volgens jullie

# Provincie Drenthe

CoevordenKinder speelparadijs Coevorden  Binnen en buiten speelgelegenheid in cowboy en indianen thema. Er is zelfs glow in the dark midget golf! ook getipt door Anita

Exloo –  Kabouterland  Beleef een dagje uit met kabouters trollen en dieren. Je kunt hier binnen en buiten spelen.

RuinerwoldDe Drentse Koe speelboerderij met binnen en buiten speelplezier en heerlijk ijs.

# Provincie Friesland

FeanwaldenSanjes Fertier In de speeltuin zijn zowel binnen als buiten vele leuke attracties. Binnen een mega grote apenkooi, een blokkenzolder waar je je eigen huis of kasteel kunt bouwen, een groot springkussen met klimwand en zelfs een super spannende griezelapenkooi.

# Provincie Flevoland

Almerekids eiland kruipbuizen, glijbanen, touwbruggen, glijbanen en een superballenbad met een heuse sterrenhemel en voor de alleroudste een hypermoderne freefall glijbaan, trampolines en spiraalglijbanen van 7,5 meter hoog. En een echte discovloer IN het luchtkussen.

DrontenAvontura Indoor speeltuin met genoeg te beleven! ook getipt door Irina.

# Provincie Gelderland

ApeldoornBounz Groot overdekt trampolinepark, garant voor veel spring plezier! (Bounz heeft meerdere vestigingen)

Braamt Jan Klaassen Hier vind je een binnen- en buiten speeltuin en het grootste poppentheater van Nederland.

DierenSpelerij Een doe-, samenwerk- en verwondertuin waar je, samen met anderen, de meest fantasievolle toestellen bedient en in beweging brengt. Ook kun je in de uitvinderij je eigen kunstwerken maken van allerlei materialen.

OtterlooHoutzagerij Otterloo – Jacqueline schrijft: “Niet te groot, wel binnen en buiten, ideaal te combineren met een boswandeling. Prijs: €1 voor een uur, €4 voor hele dag, als je er eet is toegang gratis. Zeer goed eten.” Jacintha sluit hierbij aan.

MaldenPret Inn – “Ruim, netjes, fijn horecagedeelte met lekkere broodjes en fatsoenlijke koffie”, aldus Ilse. Annis vult aan “zonder hysterische muziek” En Marloes vermeldt het daglicht en goede geluidsdemping. ook getipt door Loes.

EibergenHof van Eckberge – een aanrader volgens Engelien.

ErmeloBoerderij Pret – “innen overzichtelijk, niet te groot en t is er vaak lekker rustig.” aldus Evelien

LieveldeMegapret – wordt getipt door Wenche

TerschuurHappy Farm – erg leuk volgens Sabine

DoetinchemSky Zone– “Iets voor grote kids” aldus Sandra

EmstHeggies – wordt genoemd door Irma

BabberichKiddiez –  tipt Claudia

Veenendaal Schatkids – “Is leuk, ook met kleintjes maar die moet je dan wel wat meer in de gaten houden” zegt Tina

VoorthuizenMonkey Town – Overzichtelijk en schoon volgens Evelien

ZeumerenSchateiland In een volstrekt unieke en sfeervolle locatie aan het water vaart SchatEiland je terug naar een tijd van zeevaart, onbewoonde eilanden, verborgen schatten en piraterij. Kinderen tot 12 jaar kunnen urenlang spelen en ontdekken, klimmen en klauteren, schatgraven met de kapitein, goudzoeken, springen en glijden, schieten met de ballenkanonnen en nog veel meer!

N.a.v. een eerder artikel reageerden jullie met indoor speeltuinen die de moeite waard zijn. Ik heb ze per provincie op een rij gezet. Kijk je mee?

# Provincie Groningen

Nieuw ScheemdaDe leeuwenborg betaalbare en gezellig indoor speelparadijs. Kinderen kunnen lekker klimmen, springen en rennen in de diverse klimtoestellen.

LeekLandgoed Nienoord  Doolhof, speurtocht, binnen en buiten spelen, zwemmen. Bekijk de website voor actuele activiteiten.

ZuidlarenSprookjeshof– Jansje :”Bij mooi weer is het buiten superleuk en bij slecht weer hebben ze een hele leuke binnenspeeltuin van meerdere verdiepingen”.  Ook getipt door Daniëlle en Linda.

 

# Provincie Limburg

HeerlenAvonturenland – ‘Niet al te groot en daarom super overzichtelijk. Geen entree voor ouders. Prijzen van eten en drinken vallen reuze mee. Ze hebben veel op de kaart staan. Gezellig en vriendelijk personeel’, vertelt Elvira ons.

HeerlenKinderstad Een avonturenpark met leuke attracties en binnen speeltuin.

KerkradeDarteldome “betaal alleen 2 euro voor mn kleine mannetje en we hebben met het hele gezin plezier!” zegt Ilona.

PosterholtPee Wee – Is een aanrader volgens Anne

Echt –  De Ballon – is ook een leuke indoor speeltuin volgens Anne

SittardBallorig – Anja schrijft:”veel daglicht en overzichtelijk! Een aanrader!”

MaassluisIndoor pretpark – heel erg leuk volgens Ashley

RoermondDe Graasj – Modern ingericht: een mix van vintage en oude garage items (de locatie was ooit een Ford-garage), waar de kleinere kinderen lekker kunnen spelen. Ouders kunnen hier zitten aan gezellige tafels met tijdschriften, goede koffie en lekker eten. De speeltuin is groot en uitdagend genoeg voor kinderen tot ongeveer 7-8 jaar. Heel geschikt voor de allerkleinsten dus! Aldus een enthousiaste Daisy

 

# Provincie Noord-Brabant

BredaMonkey town – ‘Monkey town Breda is errug leuk! En….ze verkopen er zelfs vers fruit voor weinig.’, aldus Klaartje.

Gilze – Speelboerderij Vossenberg  – ‘Gave knutsel zolder waar getimmerd, geverfd en geknutseld kan worden.’, zegt Liedeke. Noot van ons: De Vossenberg heeft een binnen- en buitenspeeltuin.

UdenHullie Speelboerderij – ‘Opa is bijna jarig en wilde iets leuks doen voor z’n zes kleinkinderen. De oudste is net zeven de jongste ander half. Iedereen heeft zich prima vermaakt. Is echt een aanrader. Hou helemaal niet van indoor speeltuinen, maar de Hullies biedt heel veel en de kids zijn de hele dag in de weer geweest.’, vertelt Kim

MolenschotKidswonderland Suzanne tipt Kids Wonderland als aanrader!

Liempde Goudenwoud  Renate schrijft: “Net even wat anders dan een standaard indoor speeltuin. Buiten en binnen plezier! Goud zoeken in het zand, met water spelen (oftewel lekker modderen), klimmen en klauteren, blotevoetenpad en nog veel meer. Erg leuk concept voor een leuk prijsje. Trek alleen geen goede kleren aan” Ook getipt door Jill.

OssOkido – “Erg overzichtelijk en schoon” volgens Suzanne

WaalwijkMonkey Town – wordt getipt door Wendy

 

# Provincie Noord-Holland

Alkmaar – Monkey town – ‘Altijd een feestje en ze verkopen daar een heerlijke home-made monchou taart!’, zegt Marijke.

Bussum – Monkey Town – ‘Bussum is leuk en ze hebben er lekkere dingen te eten.’, aldus Barbara.

AalsmeerChimpie Champ – “erg leuk en overzichtelijk”, aldus Roselinde. “Je kunt er ook glow in the dark mini golf doen en Jumpen. En fijn dat ouders/ begeleiders gratis naar binnen mogen” vult Elfi aan.

AmsterdamCandy Castle– wordt ook getipt op Facebook en ziet er inderdaad heel snoeperig uit.

Medemblik Fun festijn – “Mooie schone lichte locatie, met een heerlijke keuken. Echt een aanrader!!” volgens Angela. Ook getipt door Astrid en Chellie.

Sint MaartenszeeAttractiepark Goudvis – “Ben je binnen uitgespeeld en laat het weer het toe, is er buiten ook genoeg te beleven!” aldus Sterrenklas opvang

SchagenMonkeytown – “Pas geopend dus zal vast goed leuk en schoon zijn” tipt Mireille

PurmerendMonkeytown – getipt door Chellie

# Provincie Overijssel

AlmeloDolle Pret Leuke indoor speeltuin waar je kunt klimmen, klauteren, dansen etc.

Raalte De Flierefluiter Hier kun je zowel binnen als buiten heerlijk spelen. Ook zijn er dieren te bewonderen.

ZwolleRebound Groot overdekt trampolinepark met daarnaast ook o.a. nog een mega airbag waar je in kunt springen, en een cool ninja course.

OverijsselBallorig – “rustig en overzichtelijk” aldus Ruth

OmmenOcto4kids – wordt getipt door Claudia

OmmenDe Wolventuin – Mareike :”Natuurlijke uitstraling, leuk en uitdagend voor kleine en grote kinderen!”

NijverdalBallorig – Ruth zegt “dat het voor de kleinere kinderen rustig en overzichtelijk is”.

# Provincie Utrecht

AmersfoortSuperfun Speelparadijs, laser game, midget golf, trampolines, veel mogelijkheden hier om een gezellige dag te hebben.

UtrechtKidz City – ‘Het is ruim en overzichtelijk opgezet en je mag daar eigen consumpties gewoon meenemen’, zegt Jolanda.

UtrechtBallorig – “Ik ken die in Utrecht zelf en die is erg leuk en ruim opgezet. Voor ouders ook fijn(er) om ‘rustig’ te zitten en zij hoeven geen entree te betalen hier”, volgens Araceli.

# Provincie Zeeland

Aagtekerke – Zwierenlantijn een overdekt speelcomplex waar kinderen alles kunnen doen wat ze willen. Rondrennen, klimmen, spelen en er zijn nog veel meer leuke geheimen die het speelfort bevat (vooral op het hoogste punt).

MiddelburgMini Mundi overdekte speelhal met een klimvulkaan, botsauto’s, disco kussen, stormbaan, elastieken klimtoren en meer.

VlissingenSpeel circus Bambini overdekt speelplezier met ballenbak en ballen kanon, glijbanen, klim en klauterparcours.

S- Heer Arendskerke– Suzan schrijft:”  ’t Klokuus  (ook getipt door Manon en Tina) en Hof Poppendamme ( ook getipt door Jacqueline en Brigitte) in Walchren zijn erg leuk. En erg goede catering!
En de Vlindertuin in Kwadendamme heeft ook een leuke speeltuin binnen. Maar omdat het met water is niet heel geschikt voor de kleinere kindjes.”

KwadendammeTropical Zoo – “Ook super vlindertuin dino/reptielen/fosielen van alles en als laatste nog een super leuk binnen water speelplaats, zand water kids zwemkleding aan en ze zijn uren zoet”, volgens Claudia, Nicole en Pem.

# Provincie Zuid-Holland

Brielle –  De Ballebak Brielle grote indoor speeltuin met 4 etages speelplezier.

LeiderdorpBubbeljungle Glow in the dark golf, speelstad en klimpark.

Rotterdam – Bungelland – Indoor speeltuin waar je kunt glijden, klauteren en spelen.

NoordwijkerhoutKidszoo – Jacqueline zegt:” Zo fijn! Voor de hele kleintjes ook (apart gedeelte!) Heel schoon, nooit te druk (zolang alle tafels bezet zijn laten ze geen mensen meer naar binnen)”. Linda is het hier mee eens.

VlaardingenBeestenboel – “Schoon, niet overvol, muziek staat niet te hard, etenskaart met standaard frituur maar ook heerlijke broodjes en gezonde opties en er loopt iemand rond die eventuele ruzies sust”, aldus Jacqueline

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit, Thema

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.