By 24 februari 2015 Read More →

Indoor speelparadijs: walhalla of hel?

Meestal plan ik in de schoolvakantie wat korte uitstapjes. Op de vraag wat zoonlief wil doen, roept hij steevast de naam van een indoor speelparadijs hier in de buurt. Het liefst een hele middag rennen, klauteren en dollen. Samen met zijn beste vriend.

Ik heb er echt niks mee. Toch laat ik me bijna iedere vakantie weer verleiden tot zo’n uitstapje. En vergeet ik het, dan hoor ik het nog weken. Waarom laat ik me verleiden? Aan de ene kant heb ik er een enorme hekel aan (heb ’s avonds een zoem in mijn oren), maar anderzijds is het o zo makkelijk (oooh, slechte moeder!! ;)).

Voordelen:

  • Deadline van je werk? Zin om je boek uit te lezen? Als je in staat bent om je af te sluiten voor het immense lawaai en gegil, heb je zeker tijd voor jezelf. Daarbij komt: je bent niet de enige ouder die hard zit te tikken achter zijn/haar laptop.
  • Ga samen met een vriendin die ook kinderen heeft. Zeker weten dat jullie rustig (afgezien van het continue geraas als achtergrondgeluid) kunnen bijkletsen. De kids vermaken zichzelf. Oh ja, belangrijk om te vermelden: kinderloze vriendinnen kun je dit alles écht niet aan doen…

Nadelen:

  • Het lawaai. Je kan jezelf soms niet meer horen denken. Hordes kinderen rennen al gillend, briesend en schuimend door die vierkante blokkendoos met afgrijselijke akoestiek.
  • Quality time met je kind? Yeah right! Het enige moment dat je ze ziet, is wanneer ze dorst of honger hebben. Na een beker drinken achterover te hebben geslagen en een halve muffin naar binnen te hebben geschrokt, rennen ze secondes later, met volle mond al weer weg. Doei, mam! Tot het volgende voedermoment!
  • Het continue gezeur om snoep, chocolade-eieren, chips of friet. Misschien logisch, want bij alle indoor speeltuinen waar ik tot dusver ben geweest blinkt een balie vol snacks en staan er snoepautomaten vol candy junk. Alles uiteraard op kinderooghoogte. Maar daarbij is mijn kind eveneens een master in zeuren om die dingen. (ook na een muffin, een snoepje en een zakje chips…)
  • Het ergste van alles? Je moet de Facebook-pagina van de indoor speeltuin liken om toegang te krijgen tot gratis wifi. Denken je vrienden ook nog dat je het écht leuk vindt…

Herkenbaar, juist helemaal niet of mis je wat? We zijn benieuwd. Laat het weten op onze Facebookpagina

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, focust ze zich nu volledig op MoodKids.

Simple Share Buttons