By 27 februari 2017 Read More →

Voorjaarsvakantie dagje uit met kids

Vorige week publiceerden we ons eerste overzicht met leuke ideeën voor een dagje uit met kids in de voorjaarsvakantie. Midden en Zuid Nederland hebben nu vakantie. Dus tijd voor deel 2.

Voorjaarsvakantie dagje uit met kids

# Bezoek Muiderslot (voor kinderen gratis met deze leuke actie!)

Bezoek tijdens de voorjaarsvakantie het best bewaarde middeleeuwse kasteel van Nederland.  Met middeleeuwse routes, een rondleiding door de Gouden Eeuw en uitzicht over de Vecht en het IJmeer. Een unieke en historische plek voor een heerlijk dagje uit!

muiderslot actie gratis voor kinderen tijdens de voorjaarsvakantie

Met een hele leuke actie, want kinderen van 4-11 jaar mogen met een kleurrijke muurschildering gratis naar binnen. In het voorjaar willen de kasteelheren namelijk het slot opvrolijken met mooie, nieuwe wandschilderingen. Versier deze middeleeuwse kamer (zie download kleurplaat) zo kleurrijk mogelijk en laat je ontwerp zien bij de kassa. Tijdens de Voorjaarsvakantie mag je het kasteel dan gratis bezoeken!

Deze actie loopt van 18 februari t/m 5 maart 2017. Kijk hier voor de voorwaarden.

Meer informatie: www.muiderslot.nl

# Offshore experience in het Maritiem Museum

In de Offshore Experience gaan bezoekers (8+) op een uitdagende zoektocht naar energie op zee. Met een veiligheidshesje aan en een helm op het hoofd wanen ze zich aan boord van een offshore platform midden op zee. Een 360 graden filmprojectie prikkelt de zintuigen. Schepen varen af en aan en helikopters landen.

Offshore werknemers geven een kijkje in hun leven op zee. Door simulatiespellen ervaren bezoekers zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windturbinespecialisten en helikopterpiloten hun werk op zee uitvoeren. Een lift brengt bezoekers naar een mysterieuze onderwaterwereld. Van net onder het zeeoppervlak tot 3 km diep. Het avontuur eindigt in de toekomst. Bezoekers stemmen op het beste duurzame idee voor energiewinning op zee. Komt dat van een professionele offshore ingenieur of van een 8-jarige basisschoolleerling?

Kijk hier voor meer informatie: www.maritiemmuseum.nl

# Niet op wintersport? Ga een dagje skiën!

Ben jij één van die Nederlanders die niet op wintersport gaat? In Snowworld laat je je kinderen een mini-wintersport beleven. De grootste overdekte piste ter wereld vind je in Landgraaf. In totaal zijn er 5 pistes met o.a. de langste piste van Nederland. Twee pistes van 140 meter en één piste van 300 meter, die ook meteen de steilste indoorpiste van Europa is, vind je in Zoetermeer! Ook is er een apart Kinderland. Voor snowboarders zijn er in beide vestigingen Funparks waar je je kunsten kunt vertonen.

Heb je geen skipak, schoenen, ski’s of board? Geen probleem, je kunt er alles huren. Ook kun je een les volgen om de beginselen aan te leren.

Meer informatie: www.snowworld.com 

# Ontdekken in De Ontdekfabriek

De aankomende week zijn ze gedeeltelijk gesloten i.v.m. carnaval, maar van 1 tot 5 maart kun je terecht in De Ontdekfabriek in Eindhoven. In de Scraphoek mag je apparaten uit elkaar halen en er weer iets nieuws van knutselen. Je kunt je eigen film maken. Robotbeesten bouwen. Of liever dieren van piepschuim maken? Je kids raken niet uitgekeken en blijven maar ontdekken. Heerlijk toch?

ontdekfabriek

Meer informatie: www.deontdekfabriek.nl

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit, Thema

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.