By 25 oktober 2016 Read More →

Halloween 2016 activiteiten voor kinderen

Halloween, de Engelse naam voor Allerheiligenavond, wordt gevierd op 31 oktober, de avond voor Allerheiligen. In de negentiende eeuw werd Halloween in Amerika door Engelse, Schotse en Ierse immigranten geïntroduceerd.

Het was vooral een feest waarbij kleine kinderen als spoken verkleed en met uitgesneden pompoenen als lantaarns langs de huizen gingen om te vragen om een trick or treat (kiezen tussen een traktatie of een grapje). Deze feestdag wordt in Nederland ook steeds populairder. We hebben een aantal leuke en enge(!) Halloween activiteiten voor kinderen op een rijtje gezet.

>> Knutseltips vind je op onze speciale Halloween pagina!

Halloween 2016 activiteiten voor kinderen

Halloween Julianatoren (t/m 30 oktober 2016)

Het is tijdens Halloween t/m 30 oktober een héél klein beetje griezelig op de Julianatoren. Een gedeelte van het park is in Halloween sfeer gebracht. De favoriete TV-karakters Meneer kaasgaaf, Mevrouw Suikerspin, Jul en Julia presenteren de Grote Spookshow in het Jul & Julia Theater. En bezoekers kunnen  zowel de Griezelgrot als het Griezeldoolhof betreden en meedoen met de Griezelcatwalk waarmee ze ook nog eens te gekke prijzen kunnen winnen. Durf jij het aan?

En tijdens Halloween in de herfstvakantie (15 t/m 30 oktober, m.u.v. 24 oktober) is niemand minder dan Dolfje Weerwolfje te zien in een spannende musical voor het hele gezin in het Jul & Julia Theater.

Meer info: www. Julianatoren.nl

We hebben een aantal Halloween 2016 activiteiten voor kinderen voor je op een rijtje gezet. Want deze Amerikaanse feestdag is ook in Nederland populair!

Halloween op Landgoed de Olmenhorst (Op 28 en 29 oktober 2016)

Pompoenlantaarns maken, een spannend Halloween verhaal, lekker eten en tot slot maken we een lantaarntocht door de boomgaarden. Alle kinderen mogen in griezelige kleding komen. Zeker geen verplichting, maar wie het leuk vindt om ons bang te maken als heks, geest of griezel is van harte welkom!

Meer info via: olmenhorst.nl/halloween

Halloween Nights in Toverland (26, 27, 28, 29, 30 oktober 2016)

Het wordt langzaam eerder donker, wolken trekken zich samen… Er heerst een duistere vloek over Toverland, het park is overgenomen door angstaanjagende figuren. Zij hebben maar één doel: jou de stuipen op het lijf jagen! Durf jij het aan?

Noteer 26, 27, 28, 29 & 30 oktober 2016 op je kalender, want dan breekt de hel los in Toverland tijdens de Halloween Nights. Om 19:00 uur wordt iedereen belaagd door clowns, kwaadaardige Dwervels en andere angstaanjagende figuren. Tijdens de Halloween Nights is Toverland tot 23.00 uur geopend!

De verschillende scare zones hebben elk een eigen thema en bijbehorende figuren, spannende verlichting en muziek. Dit jaar zijn er maar liefst 4 nieuwe scare zones: Fiesta de los Muertos, Black Widows, Frozen Fears en Whispering Woods

Meer info: toverland.nl/halloween

halloween nights

 

Fright Nights in Walibi Holland (t/m 30 oktober 2016)

Een dagje Walibi Holland staat op de planning. Eenmaal op het park lijkt er niets aan de hand. Schijn bedriegt… ’s Avonds wordt je leven een hel door gruwelijke demonen, angstaanjagende zombies, kinky meesteressen, hongerige freaks en Eddie de Clown. There’s no escape…

Van 8 t/m 30 oktober, elke vrijdag, zaterdag en zondag van 18:00 uur tot 23:00 uur. Tickets zijn alleen online verkrijgbaar. Er vindt op Halloween Fright Nights dagen geen verkoop plaats aan de kassa.

Meer info: walibi.nl

Lekker griezelen tijdens Heksendoorn (t/m 30 oktober 2016)

Ook bij Avonturenpark Hellendoorn kun je je lol op als je van griezelen houdt, want t/m 30 oktober 2016 is het Heksendoorn, Halloween voor families! Het pretpark is omgetoverd tot het domein van heksen en andere griezelige figuren. Het hele park ligt bezaaid met pompoenen en bezems en er zijn leuke en spannende extra’s voor jong en oud.

Meer info: Heksendoorn

heksendoorn

Halloween Griezeltochten 2015   (28 en 29 oktober 2016)

Griezelen, schrikken en gillen! De Halloween Griezeltochten in De Tuinen van Appeltern staan erom bekend. Ook dit jaar organiseert De Tuinen van Appeltern dit spannende evenement speciaal voor stoere kinderen en dappere volwassenen. In de smalle paadjes en tussen hoge hagen hebben zich spoken, heksen en andere wezens verstopt om de stuipen op het lijf te jagen. Durf je te komen?

 

De Tuinen van Appeltern zijn van nature al zo spannend, dat er niet veel hoeft te gebeuren om het heel eng te maken. De doorkijkjes, de diepe vijvers en de talloze hutjes maken de enge sluiptocht al geslaagd. De spoken, heksen, dracula’s en duivels verblijven tijdens deze tocht in onze tuinen. Niemand weet waar, wanneer en hoe ze te voorschijn zullen komen.

Meer informatie via Appeltern

halloween-appeltern

Ken jij ook een griezelige Halloween activiteit die je graag wilt delen? Laat het ons weten op Facebook!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.