By 23 september 2016 Read More →

Leuke uitstapjes rond Utrecht met je gezin

Wij hopen op een heerlijke herfst, want dat betekent er lekker op uittrekken en buiten spelen. Dit zijn onze tips voor uitstapjes rond Utrecht. Je leest ze hier.

Vandaag begint de herfst. Wij hopen op een lange periode van droog & zonnig weer, want dat betekent er lekker op uittrekken en buiten spelen. Wij zijn gek op dit jaargetijde waar de natuur wat ons betreft op haar allermooist is.

Soms is het voor ons ook een zoektocht waar we heen zullen gaan, dus daarom zette ik een aantal leuke activiteiten voor je op een rij in de omgeving Utrecht.

> Lees ook: Leuke uitjes met je gezin voor het laatste september weekend

Bezoekerscentrum De Boswerf

Aan de rand van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, middenin het Zeisterbos, ligt bezoekerscentrum De Boswerf. Kinderen kunnen zich uitleven in het natuurspeelbos. Tevens vind je hier een kleine beestjestuin, eetbare voorbeeldtuin, bloemen- en kruidentuin en een bijenstal. Aan de ouders is ook gedacht want het centrum beschikt over een kleine horeca met terras.

De Boswerf organiseert allerlei leuke activiteiten. De volgende die gepland staat is een Pompoenmarkt op zondag 2 oktober tussen 12u en 16u30. Aan het einde van je bezoek aan de Boswerf kan je nog een bezoek brengen aan de hertjes. Bij ons altijd een vaste afsluiting met wat lekkers voor “papa hert”. 😉

Check voor meer info www.deboswerf.nl of volg de Boswerf op Facebook.
Wij hopen op een heerlijke herfst, want dat betekent er lekker op uittrekken en buiten spelen. Dit zijn onze tips voor uitstapjes rond Utrecht. Bijvoorbeeld De Boswerf. Bekijk alle andere tips hier.

Geertjes Hoeve – Haarzuilens

Geertjes Hoeve is een recreatieve boerderij met biologische geiten en varkens. Jij en je kinderen kunnen hier echt meegenieten van het boerenleven. Zo kun je in de boerderijwinkel flesjes melk kopen en deze geven aan de kleine geitjes. Tevens kan je er een ritje maken op een pony, lekker spelen en glijden in het hooi, spelen in de speeltuin of de boerderij ontdekken per driewieler op loopkar. Terwijl je kids genieten houd jij overzicht op het aangrenzende terras onder het genot van iets lekkers van de boerderij zelf. Uiteraard kan je ook genieten van een lekker kopje koffie met appeltaart.

Check voor meer info www.geertjeshoeve.nl of volg Geertjes Hoeve – Haarzuilens op Facebook.

 

Wij hopen op een heerlijke herfst, want dat betekent er lekker op uittrekken en buiten spelen. Dit zijn onze tips voor uitstapjes rond Utrecht. Bijvoorbeeld theehuis Geertje's hoeve. Bekijk alle andere tips hier.

Buiten in de kuil

Wij zijn fervent wandelaars en dat kan je heerlijk doen in de bossen van het mooie Lage Vuursche. Niets zo lekker om een wandeling af te sluiten met een glaasje wijn en een lekkere borrelplank. We blijven natuurlijk wel Bourgondiërs. Dit kan je echt geweldig fijn doen bij paviljoen ‘Buiten in de kuil’. Uiteraard kan je hier ook terecht voor goede koffie of een gezond bio-sapje.
Buiten in de kuil van Drakensteyn is een eigentijdse plek midden in het bos waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. Zij blij, wij blij!

Check voor meer info www.buitenindekuil.nl of blijf op de hoogte van hun activiteiten door Buiten in de kuil te volgen op FB.
Wij hopen op een heerlijke herfst, want dat betekent er lekker op uittrekken en buiten spelen. Dit zijn onze tips voor uitstapjes rond Utrecht. Bijvoorbeeld Buiten in de Kuil. Bekijk alle andere tips hier.

Dierenpark Amersfoort

Bij ons torenhoog favoriet. Het hele gezin heeft een jaarabonnement dus we zijn hier veel te vinden. Er wonen wel 1.500 dieren en deze kan je onder andere ontdekken door de bijzondere Klim Alles-route. De dierentuin biedt bezoekers veel meer dan alleen aapjes kijken. Denk aan een tochtje op de waterfiets langs de safari, een spannende wandeltocht door het dinopark, lekker ravotten in de speeltuin of een ritje met het treintje door het park.

Deze zomer is het park vergroot met de uitbreiding van de Grote Wildernis. Hier ontdek je het Woud waar de wilde dieren om je heen opduiken. Wanneer de wolven wel erg dichtbij komen, biedt de Burcht uitkomst. Onder de grond kom je op bezoek bij de dassenfamilie waar je de warme nestholen kan bewonderen van de zwart-witte dieren.

Check voor meer info: www.dierenparkamersfoort.nl of volg het dierenpark op Facebook om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

 

Wij hopen op een heerlijke herfst, want dat betekent er lekker op uittrekken en buiten spelen. Dit zijn onze tips voor uitstapjes rond Utrecht. Bijvoorbeeld Dierenpark Amersfoort. Bekijk alle andere tips hier.

 

Pyramide van Austerlitz

De bosrijke omgeving van Austerlitz leent zich uitstekend voor een prachtige wandeling. Letterlijk een hoogtepunt is ‘de pyramide van Austerlitz’, gelegen op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug en gebouwd als eerbetoon aan Napoleon. Aangezien onze kinderen niet alleen maar willen wandelen, sluiten we altijd af bij het lunapark. Botsauto’s, draaimolens, een treintje en meer staan garant voor veel plezier. Tevens vind je hier een uitgebreide speeltuin, ook geschikt voor de allerkleinsten.

De entree van het park is gratis. Terwijl de kinderen hun hart ophalen in de speeltuin, kunnen wij even bijkomen op het aangrenzende terras, compleet met snackbar, restaurant en paviljoen.

austerlitz

Theehuis Rhijnauwen

Op de fiets vertrekken wij geregeld vanuit Zeist naar Bunnik. En dit keer mocht Pepijn’s oma mee. Onderweg is het al genieten van de mooie omgeving. Als beloning drinken we een heerlijke kop koffie bij Theehuis Rhijnauwen, waarna we de fietsen hier parkeren en lekker een stuk gaan wandelen. Verschillende wandelroutes zijn via hun site te downloaden onder het kopje “wat is er te doen”. Ze hebben allemaal een thema en je kan kiezen voor 1, 3 of 5 km, dus ook goed geschikt voor kinderen!

De wandelingen lopen over de drie aaneengesloten landgoederen Rhijnauwen, Oud-Amelisweerd en Nieuw-Amelisweerd. Hoogtepunt voor de kids is altijd een bezoek van een van de forten die onderdeel zijn van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Als afsluiter een lekkere pannenkoek en dan weer terug op de fiets richting Zeist!

Check de site voor nog meer mogelijkheden (o.a. kano of sloep huren) www.theehuisrhijnauwen.nl of volg het theehuis op FB.

Wij hopen op een heerlijke herfst, want dat betekent er lekker op uittrekken en buiten spelen. Dit zijn onze tips voor uitstapjes rond Utrecht. Bijvoorbeeld theehuis Rhijnauwen. Bekijk alle andere tips hier.
[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit, Thema

Auteur:

Chantal is mama van Pepijn (2012) en Sam Jolie (2014) en getrouwd met Peter. Is graag creatief bezig. Grote passies voor interieur & (kinder)mode, maar shopt liever voor anderen dan voor haarzelf.