By 20 september 2016 Read More →

Leuke uitjes met je gezin voor het laatste september weekend

Op zoek naar leuke gezinsuitjes op 24 en 25 september 2016? Het laatste weekend van september zit bomvol met leuke uitjes en festivals. In ons kindvriendelijke festivaloverzicht vind je voor aankomend weekend het Hippe Happen festival in Den Bosch, Kadepop in Groningen en Hembrug Happening in Zaandam.

Leuke gezinsuitjes op 24 en 25 september 2016

Maar er zijn er nog drie die heel erg de moeite waard zijn. Lees hieronder onze tips.

Snorfestival – 24 en 25 september 2016

Uitgeverij Snor organiseert dit jaar wederom het Snorfestival. Anders dan voorgaande jaren niet meer op een kampeerterrein, maar in de nieuwe Snorfabriek in Utrecht. Een grote loods die vanaf november een jaar lang het Snor walhalla wordt. Daarnaast is het Snorfestival dit jaar niet één dag, maar kun je het hele weekend terecht.

Uiteraard zijn alle Snor boeken te bekijken en te kopen, is er een echte ‘shop ’till you drop’ bloggersmarkt en zijn er vele workshops. Wat dacht je van een papierworkshop van Flow door Elleaime.nl, borduur je je eigen tekening onder leiding van Judith van Juuzkunsten of volgen je kids (6-8 jaar) een theaterworkshop. Leer de beginselen van ukule spelen in een uur, maak je eigen flockdruk of doe mee aan de pubquiz. Er is zoveel te doen.

Vorig jaar heb ik samen met mijn zusje en onze kids het Snorfestival bezocht. Wat een geweldige dag! Kijkend naar de aftermovie komt het vrolijke gevoel weer helemaal terug!

Extra informatie

Benieuwd naar het hele programma? Bekijk dan hier het programma-boekjeKaarten kosten 8,75 per persoon. Kom je met je gezin? Koop dan een gezinsticket. Voor 2 volwassenen en 2 kinderen (7-15 jaar) betaal je 21,25 euro.

Bezoek de website: www. dewereldvansnor.nl

Cinekid in Beeld & Geluid – 24 en 25 september 2016

Cinekid neemt op 24 en 25 september aanstaande intrek in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Met een aantal workshops en bijzondere installaties beleven kinderen in de leeftijd van 4 tot 14 jaar in Beeld en Geluid een voorproefje van het landelijke Cinekid Festival dat van 15 t/m 21 oktober plaatsvindt in Amsterdam.

Beeld en Geluid en Cinekid zetten zich beiden al jarenlang in om kinderen mediawijs te maken, door ze op een inspirerende en actieve manier deel te laten nemen aan media en ze een bijdrage te laten leveren in de creatie ervan. Op zaterdag 24 en zondag 25 september is het Atrium van Beeld en Geluid omgetoverd tot een Cinekid broedplaats waar kinderen deel kunnen nemen aan verschillende workshops, zoals het maken van virtual reality-brilletjes, het creëren van een hologram en het toveren van muziek uit alledaagse voorwerpen. Daarnaast kunnen kinderen diverse interactieve installaties uitproberen.

Op zoek naar gezinsuitjes 24 en 25 september 2016? Ook dit weekend staan er toffe uitjes en kindvriendelijke festivals op het programma. Bekijk ze hier.

Extra informatie

Toegangskaartjes kunnen gekocht worden aan de kassa van Beeld en Geluid, voor de ochtend (10:00-13:30 uur) of voor de middag (13:30-17:00 uur). Kinderen 4 t/m 12 jaar: € 9,00 p.p. Volwassenen: € 16,00 p.p. Het toegangskaartje biedt tevens toegang tot het museum van Beeld en Geluid.

Bezoek de website: www.cinekid.nl

Tuinen van West Fest – 25 september 2016

In de Tuinen van West in Amsterdam wordt de oogst gevierd met lokale producten, kunst, muzikale performances, hapjes en drankjes. Dit jaar maken we er weer een feest van met kunstenaars en boeren die samen een programma bieden voor jong en oud! Rond het thema ‘bewaar me’ richt het festival zich onder andere op voedselverspilling. Door te maken, te proeven, te spelen en te dansen.

Niet alleen genieten staat centraal, maar ook zelf meedoen. Met Buurtwerkplaats Noorderhof broodbakken en bier maken, een herbarium maken van lokale planten of van oude metalen iets nieuws smeden; wol spinnen met Makers Unite; neem een duik in een hottub die op een natuurlijke wijze wordt verwarmd; leer hoe je met een biomeiler energie opwekt; loop mee met de luisterwandeling van Soundtrack City; doe mee aan een kindertheatervoorstelling. En verder kan je fruit plukken, eieren rapen, je heupen losschudden met een workshop hoelahoep, luisteren naar Silent Poetry Disco tussen de fruitbomen, de krachten van onkruid proeven en nog veel meer.

Lokaal en (h)eerlijk eten van mobiele keukens
Proef lokale gerechten van mobiele keukens. De Keuken van het Tuinen van West Fest besteed specifiek aandacht aan het bewaren en hergebruiken van voedsel. Lokale chef-koks geven demonstraties en workshops. Strijk neer bij het podium waar singer-songwriters, verhalenvertellers en bands je meenemen naar andere werelden.

Op zoek naar gezinsuitjes 24 en 25 september 2016? Ook dit weekend staan er toffe uitjes en kindvriendelijke festivals op het programma. Bekijk ze hier.

Extra informatie:
Er wordt een vrijwillige donatie gevraagd als toegangsprijs. Voor de workshops wordt een kleine vergoeding gevraagd.
Bezoek de website: www.tuinenvanwestfest.nl

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.