By 11 augustus 2016 Read More →

Speelpolders: kom gratis spelen als je durft!

Ben je op zoek naar een gratis uitje in de provincie Zuid-Holland voor deze vakantie? Ga dan lekker vrij spelen in één van de Speelpolders.

Kom ook spelen als je durft!
Ben jij tussen de 4 en 12 jaar oud? Kom dan lekker vrij spelen in de speelpolder, een plek in de polder speciaal voor jou! Je kunt hier slootje springen, bruggen, dammen en hutten bouwen, allerlei beestjes bestuderen, op je rug naar de wolken kijken, vissen in de sloot en alles wat je verder kunt verzinnen om te doen.

Ben je op zoek naar een gratis uitje in de provincie Zuid-Holland voor deze vakantie? Kom dan lekker ontdekken en vrij spelen in één van de Speelpolders. Hier lees je meer over dit leuke concept.

 

Gebruik het materiaal dat in de natuur voorhanden is om te bouwen en knutselen, zoals riet, boomstammetjes, wilgentenen, bladeren, gras en bloemen. En krijg je trek? Er is van alles uit de bomen te plukken. Het duurt nog even voordat de appel-, peren en notenbomen vruchten en noten geven, maar als het zover is kun je ze samen oogsten.

> Lees ook: Is jouw kind de beste natuurfilmer van Nederland?

Vies worden mag

Lekker vies worden van de modder hoort er gewoon bij en is helemaal niet erg. Je mag het wel kunnen zien als je in de speelpolder bent geweest! De speelpolders zijn openbaar terrein en daarmee vrij toegankelijk. Let wel op: er is geen wc en vooralsnog geen drinkbaar stromend water. Neem dus zelf drinkwater mee. Spelen is op eigen risico. Bij kleine kinderen (zonder zwemdiploma) wordt verwacht dat ouders zelf toezicht houden.

Ben je op zoek naar een gratis uitje in de provincie Zuid-Holland voor deze vakantie? Kom dan lekker ontdekken en vrij spelen in één van de Speelpolders. Hier lees je meer over dit leuke concept.

En ouders dan?

Je bent nooit te oud om vies te worden, dus ook volwassenen mogen samen met hun kinderen slootje springen en met de trekpont over de sloot. Voor wie het liever rustig aandoet zijn er diverse zithoekjes in de speelpolders.

Meer weten over Speelpolders?

Klik hier voor meer info over de Speelpolders. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd. Houd de Facebookpagina daarom in de gaten.

Help je mee?

Wij vinden dit een superinitiatief en vragen ons af of er ook in de andere provincies dergelijke initiatieven zijn. Weet jij een locatie die de moeite waard is om ook op MoodKids te vermelden? Mail ons dan op redactie(@)moodkids.nl

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.