Is jouw kind de beste natuurfilmer van Nederland?

Is jouw kind dol op filmen of heeft hij/zij ambities om vlogger te worden? Bekijk dan deze leuke natuurfilmwedstrijd voor kinderen tussen 9-12 jaar. Perfecte opdracht voor de zomervakantie. 😉

Samen met het Wildlife Filmfestival Rotterdam organiseert OERRR een natuurfilmwedstrijd voor kinderen. Nieuwsgierige en creatieve kinderen door heel Nederland  kunnen hieraan meedoen. De natuurfilmwedstrijd voor kinderen is inmiddels begonnen, de deadline voor inzending is 1 september. Eind oktober wordt de Groene Oscar uitgereikt.

Wat kun je filmen? 

Een muis in de schuur, of een dikke vette spin op je kamer. Een prachtige boom in het park of mooie waterplanten in de sloot. Kleine beestjes onder een tegel in de tuin of een fluitende vogel in de buurt. In beelden kunnen je heel goed uitleggen wat natuur betekent, dichtbij huis of ver weg.

Wat moet je doen?

Maak een filmpje van 2 – 4 minuten in of van de natuur, dichtbij je huis. Laat zien hoe gaaf de natuur kan zijn. Zoek een verhaal en gebruik je fantasie. Alles mag in OERRR! En je kunt er gave prijzen mee winnen!

1e prijs: De Groene Oscar, een videocamera en Op pad met boswachter John
2e prijs: Weekend kamperen in een ingerichte tent op natuureiland Tiengemeten met gratis toegang tot Speelnatuur voor het hele gezin
3e prijs: Je kinderfeestje vieren in Speelnatuur Tiengemeten

Upload je film naar YouTube en schrijf je in voor 1 september 2016. Lees alle voorwaarden even goed op www.natuurfilmwedstrijd.nl, zodat je zeker weet dat je overal aan voldoet.

Hoe start je met een natuurfilm maken?

Moeilijk om te beginnen? Bekijk dan de vlog van Noëlle van OERRR, waarin ze uitlegt hoe je een natuurfilmpje maakt.

 

 

Ook de Buitendienst heeft een leuke aflevering over het maken van een natuurfilm.

https://youtu.be/I-ze9ih-EzE

Meer weten over de wedstrijd? Ga dan naar www.oerrr.nl/filmwedstrijd
 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Vakantie, Digi, Er op uit, Trend, Thema

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.