Dolen in een maisdoolhof

Weleens in een maïsdoolhof van 3 hectare rondgelopen? Vast niet! In het Limburgse Nederweert hebben IJsboerderij Gommers en Bonduelle de handen inéén geslagen en hebben ze een uniek maïsdoolhof gerealiseerd. 

Naast het fun-aspect kunnen kinderen ook ervaren dat maïs veelzijdig, gezond en lekker is. Ze leren alles over maïs in een spannende speurtocht en kunnen op de uitkijktoren ontdekken wat er allemaal te zien valt in het veld. Uiteraard gaan ze op zoek naar de schat van goud. Als ze de uitweg uit het doolhof gevonden hebben, kunnen ze genieten van een bijzonder, homemade maïs-ijsje. Een primeur in Nederland!

Bezoek het maisdoolhof in Nederweert Limburg 2016

 

Meer informatie over het maïsdoolhof

Bezoek www.maisdoolhofnederweert.nl voor meer informatie over openingstijden en prijzen.

> Lees ook: lekker deze tropische Minion-soep

Weetjes over maïs

Maïs is een graansoort, maar wordt vaak gegeten als groente. Oorspronkelijk komt de veelzijdige plant uit Midden-Amerika, waar het al 3.000 jaar wordt gegeten. Vooral in Mexico vormt maïs de basis van diverse gerechten. Dankzij Columbus kunnen wij ook in Europa genieten van de gezond aspecten van maïs. Het bevat veel voedingsvezels, zo’n 3 gram (12% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid). Maïs ondersteunt een gezonde bloedsuikerspiegel, mede door de aanwezige vitamine B en eiwitten. Door de van nature zoete smaak is maïs ook heel geliefd bij kinderen.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit, Thema

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.